Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Simte-te bine și rămâi sănătos acasă

Idei de activități acasă

Mai mult timp acasă înseamnă mai mult timp petrecut cu cei dragi! Pentru a combate plictiseala și rutina casnică, avem pregătite pentru tine câteva idei, rețete și jocuri. Te vor ajuta să te menții în continuare sănătos, dar și să treci mai ușor peste perioada aceasta.

Să fim sportivi acasă

Sfaturi și recomandări pentru o viață activă acasă

Cei care doresc să rămână în formă fizică bună acasă pot face acest lucru foarte ușor. Indiferent dacă te speli pe dinți, gătești sau te uiți la televizor, poți integra cu ușurință mici episoade sportive în fiecare situație cotidiană. Iată mai jos câteva astfel de exerciții.

Pe vârful picioarelor

Mergi pe vârful picioarelor

Atât de simplu și atât de bine: ridică-te pe vârful picioarelor atunci când te speli pe dinți și trage călcâiele cât mai mult posibil în sus. Coboară-le și apoi repetă exercițiul. Prin ridicarea gambelor se ard câteva calorii suplimentare și se menține frumusețea gambelor.

Antrenament în fața televizorului

Antrenament în fața televizorului

Chiar și atunci când stai întins în fața televizorului, se pot efectua câteva exerciții mici: ridică picioarele și fă mișcări de bicicletă un minut sau poți face câteva abdomene fără probleme!

Activ la telefon

Activ la telefon

În timpul conversațiilor telefonice nu se pot face multe, dar totuși poți face puțină mișcare. La următoarea conversație telefonică, plimbă-te pur și simplu prin locuință.

Munca în casă

Munca în casă

Câteva activități casnice, cum ar fi aspiratul, spălatul geamurilor, plivirea buruienilor și ducerea gunoiului sunt ideale pentru a avea o viață cotidiană mai activă. Dă drumul la muzică și poți face sport în timp ce faci activitățile zilnice.


Rețete pentru smoothie-uri și gustări

Pentru a te menține activ, ai nevoie de energie. Așa că atunci când îți faci cumpărăturile săptămânale, nu uita să pui în coș fructe și legume proaspete, cereale, nuci și semințe. Noi îți propunem câteva rețete care îți asigură energia pentru exercițiile fizice de acasă.


#spiritRomânesc

Cum să rămânem fresh, cu Andrei Roșu

Andrei Roșu, sportiv de anduranță, primul om care a alergat 7 maratoane și 7 ultramaratoane pe cele 7 continente, ne împărtășește într-o serie de clipuri ce a învățat din experiențele sale de sportiv, ce recomandări ne oferă pentru această perioadă, dar și ce face pentru a își menține un tonus bun stând în casă.


Pentru copii

Idei de activități pentru copii

Pentru copii am pregătit câteva idei ușor de pus în practică. Ce zici, de exemplu, de o masă de fotbal ușor diferită? Sau de o kendama altfel dintr-o sticlă de balsam de rufe?

Croco-kendama

Materiale necesare:

  • sticlă de plastic cu mâner (poți recicla sticla de la balsamul de rufe)
  • un ou-surpriză de plastic
  • cariocă albă și cariocă neagră
  • șnur sau sfoară
  • foarfecă sau cutter
  • lipici
  • ochi decorativi
  • hârtie colorată verde
Pasul 1/5

Desenează pe fundul sticlei de plastic o gură de crocodil și decupeaz-o cu ajutorul unei foarfece.

Colorează dinții cu alb.

Pasul 2/5

Decupează din hârtia verde triunghiuri mici. Îndoaie-le puțin în partea de jos, unge-le cu puțin lipici și apoi montează-le pe „spatele” crocodilului.

Lipește ochii decorativi. Ca alternativă, poți desena doi ochi pe o foaie de hârtie albă, după care îi decupezi și îi lipești pe sticlă.

Pasul 3/5

În capacul sticlei, fă un mic orificiu cât să-ți permită să treci șnurul prin el. Înnoadă capătul care va fi în interiorul sticlei.

Pasul 4/5

Pentru „captura crocodilului”, se folosește oul-surpriză. Îl poți decora sub forma unui ananas cu ajutorul unei carioci negre. La unul dintre capete fă-i un mic orificiu prin care să introduci câteva fâșii de hârtie verde.

Pasul 5/5

La celălalt capăt al oului, fă un mic orificiu prin care să treci capătul celălalt al șnurului folosit deja la capacul sticlei. Este recomandat ca lungimea finală a șnurului să fie egală cu brațul întins al unui jucător.

Cum se joacă

Fiecare jucător trebuie să ducă ananasul în gura crocodilului. Cine are cele mai multe reușite într-un timp definit (de ex. 2 minute) câștigă jocul.


Mini-fotbal

Materiale necesare:

  • cutie de pantofi
  • culoare acrilică sau acuarelă verde
  • cariocă albă, creion
  • foarfecă, cutter
  • 1 plasă tubulară pentru ambalat (de ex: plasa de la usuturoi)
  • bandă adezivă decorativă
  • capsator
  • 6 bețe de frigărui lungi
  • 12 dopuri de plută
  • 2 bucăți de sârmă subțire
  • 20 de mărgele
  • 12 cârlige de rufe
  • 1 minge de ping-pong
  • lipici, riglă, carioci
Pasul 1/6

Vopsește fundul cutiei cu verde. Pentru a obține o culoare intensivă, aplică după uscare alte straturi și lasă să se usuce bine.

Pasul 2/6

Trasează liniile terenului de fotbal folosind carioca albă. Desenează pe ambele laturi înguste porțile, iar apoi decupează-le atent cu o foarfecă sau un cutter.

Pasul 3/6

Taie plasa pe mijloc și fixează cele două jumătăți în exterior în dreptul orificiilor pentru poartă. Prinde-le de cutie cu bandă adezivă decorativă sau cu un capsator.

Pasul 4/6

Desenează pe laturile lungi ale cutiei pozițiile pentru orificiile unde vor fi plasate liniile cu jucători. Trece prin fiecare orificiu câte un băț de frigăruie, iar la capetele fiecăruia fixează dopurile de plută pe post de mânere.

Pentru a ține scorul, taie 2 sârme la o lungime fiecare de aproximativ 3-5 cm și apoi introdu pe acestea câte 10 mărgele. Prinde lanțurile de perle deasupra porților.

Pasul 5/6

Pentru jucătorii de fotbal, pictează fețe și tricouri pe cârligele de rufe. Poți folosi două seturi de cârlige de rufe de culori diferite.

Pasul 6/6

Pune în fiecare poartă un portar, în fața lui doi jucători din echipa adversă, urmați de alți trei din aceeași echipă cu portarul. Cealaltă jumătate a terenului trebuie populată la fel. Sfat: pentru a delimita clar echipele, poți colora dopurile de plută în două feluri diferite.

La final, decorează după bunul plac benzile stadionului. Poți desena steagurile țărilor participante sau galerii de suporteri.


Cercurile prieteniei

Materiale necesare

  • rolă goală de prosoape de hârtie
  • farfurii din carton
  • hârtie de mai multe culori
  • vopseluri acrilice sau acuarele
  • pensulă
  • foarfecă
  • lipici
Pasul 1/4

Pentru fiecare cerc al prieteniei, ia câte 2 farfurii din carton și decupează-le cu atenție mijlocul.

Pictează partea din spate a fiecărei farfurii.

Pasul 2/4

Din hârtia colorată decupează fâșii subțiri și lipește-le pe marginea farfuriei. După ce se usucă fâșiile de hârtie, lipește cea de-a doua farfurie peste prima.

Pasul 3/4

Pentru pilon, pictează rola și las-o să se usuce. Aici este nevoie de creativitatea ta. Poți alege ca model un curcubeu multicolor peste care să scrii cuvinte care definesc o prietenie solidă.

Pasul 4/4

Pentru piciorul pilonului, ia două farfurii de carton. Decupează în mijlocul fiecărei farfurii o stea cu multe colțuri prin care să treacă rola de hârtie. Îndoaie razele stelei în sus și unge-le cu lipici prin interior, după care fixează rola de hârtie.

Cum se joacă
  1. Împarte jucătorii în echipe.
  2. Stabilește un punct fix de unde să se arunce cercurile.
  3. Cine are cele mai multe reușite câștigă.

Rețete pentru copii

Pachețelul de la școală s-a transformat în mâncarea de acasă. Încearcă rețetele de mai jos, iar cel mic va fi cu siguranță încântat de rezultatul delicios. Pentru un plus de distracție, le puteți prepara chiar împreună.


Rețete rapide și ușoare

Este simplu de gătit cu ingrediente de bază

Pregătește ca prin magie un meniu cu adevărat gustos pentru familie. Acesta se poate obține și din alimente de bază sau conserve. Descoperă aici diferite rețete delicioase, care îți vor asigura ție și celor dragi aportul necesar de vitamine și minerale.

Încearcă rețetele noastre