Salată de orez aromat cu piept de pui
Valori nutritive
(Per porție)-
653/2725kcal / kJ
-
64.3 gcarbo-hidrați
-
32.7 gproteine
-
27.2 ggrăsimi
Valori nutritive
(Per porție)-
653/2725 kcal/kJ,
64.3 g carbo-hidrați,
32.7 g proteine,
27.2 g grăsimi
Ingrediente (1 porție)
60 g | orez Basmati |
1 lingură | stafide |
1 lingură | nuci tocate |
0.5 linguriţă | praf de curry |
200 ml | supă de legume |
100 g | piept de pui dezosat |
sare, piper proaspăt măcinat | |
1 lingură | ulei vegetal |
1 | morcov |
100 g | iaurt |
1 lingură | pătrunjel tocat |
puţină zeamă şi coajă rasă de limetă | |
chimion, cardamom, măcinate | |
1 lingură | seminţe de susan rumenite |
Preparare
- 1
Fierbeţi orezul cu stafide, nuci, praful de curry şi supa şi lăsaţi-l să se umfle cca. 10 minute. Spălaţi pieptul de pui, uscaţi-l prin tamponare cu şervete de bucătărie, tăiaţi-l cubuleţe mici, condimentaţi-l cu sare şi piper şi prăjiţi-l într-o linguriţă de ulei încins timp de cca. 5-8 minute.
- 2
Curăţaţi morcovii, spălaţi-i, tăiaţi-i în beţigaşe fine şi, după 3 minute adăugaţi-i peste pieptul de pui şi prăjiţi-i împreună cu acesta. Frecaţi iaurtul, restul de ulei, pătrunjelul, coaja şi zeama de limetă şi asezonaţi cu condimentele.
- 3
Amestecaţi orezul aromat cu pieptul de pui, cu morcovii şi cu dressing-ul, puneţi-le într-o caserolă şi presăraţi deasupra seminţele de susan.