Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Pui cu fasole și fenicul

Mai mult de 60 minute
Simplu
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Valori nutritive

(Per porție)
  • 1138/​4763
    kcal / kJ
  • 17 g
    carbo-hidrați
  • 82 g
    proteine
  • 80 g
    grăsimi

Valori nutritive

(Per porție)
    1138/4763 kcal/kJ, 17 g carbo-hidrați, 82 g proteine, 80 g grăsimi

Ingrediente (4 porții)

225 g fasole verde, tăiată în bucăți de 5 cm lungime
2 linguri ulei de măsline
8 piepți de pui cu os, circa 1.75 kg
35 g făină
1 bulb mare de fenicul
4 căței de usturoi feliați
250 ml supă-bază de pui
2 linguri suc de lămâie
0.5 linguriță sare
0.25 linguriță rozmarin uscat
0.25 linguriță cimbru uscat
0.25 linguriță piper negru, proaspăt măcinat
400 g fasole cannellini, din cutie, scursă și clătită

Preparare

    1

Încinge cuptorul la 180°C. Opărește fasolea într-o oală cu apă clocotită, timp de 3 minute; scurge-o și las-o deoparte.

    2

Între timp, într-o tigaie, încinge uleiul la foc mediu spre iute. Tăvălește puiul prin făină, apoi scutură excesul. Pune bucățile de pui în tigaie și prăjește-le, în tranșe, 4 minute pe fiecare parte sau până ce s-au rumenit. Transferă puiul pe o farfurie.

    3

Pune feniculul feliat și apoi tăiat fâșiuțe de 1 cm lățime în tigaie, micșorează flacăra la moderat și gătește-l, amestecând frecvent, 7 minute sau până ce s-a rumenit ușor. Adaugă usturoiul feliat subțire și continuă 1 minut. Încorporează apoi supa-bază, sucul de lămâie, sarea, rozmarinul, cimbrul și piperul; lasă-l să dea în clocot. Adu puiul înapoi în vas și clocotește iar. Acoperind tigaia, bag-o în cuptor pentru 35 de minute sau până când puiul este făcut.

    4

Adaugă fasolea cannellini și fasolea verde opărită. Pune din nou tigaia în cuptor și gătește mâncarea alte 5 minute sau până ce s-a încins bine.