Ciuperci umplute cu pui și șuncă
Valori nutritive
(Per porție)-
52/217kcal / kJ
-
3 gcarbo-hidrați
-
3 gproteine
-
34 ggrăsimi
Valori nutritive
(Per porție)-
52/217 kcal/kJ,
3 g carbo-hidrați,
3 g proteine,
34 g grăsimi
Ingrediente (24 bucăți)
24 | ciuperci mari |
60 ml | ulei de măsline |
1 | ceapă mică, tocată mărunt |
2 | căței de usturoi, pisați |
250 g | piept de pui, tocat |
125 g | șuncă, tocată mărunt |
3 linguri | pătrunjel proaspăt, tocat |
2 linguri | muștar de Dijon |
0.5 linguriță | sare |
0.5 linguriță | măghiran sau oregano uscat |
Preparare
- 1
Se separă pălăriile ciupercilor de tulpini. Se pun deoparte capetele tulpinilor și se toacă mai târziu.
- 2
Se încinge 1 lingură de ulei într-o tigaie încăpătoare, la foc mic. Se călesc ceapa și usturoiul circa 5 minute.
- 3
Se adaugă tulpinile de ciuperci tocate și se continuă 15 minute, amestecând frecvent, până când ciupercile sunt fragede, iar lichidul s-a evaporat.
- 4
Se transferă amestecul într-un castron mare; se lasă să se răcească la temperatura camerei. Se adaugă puiul, șunca, pătrunjelul, muștarul, sarea și măghiranul; se amestecă bine.
- 5
Între timp, se încinge cuptorul la 220°C. Într-un castron mare, se tăvălesc pălăriile ciupercilor prin restul de ulei.
- 6
Se așază pălăriile pe o tavă de copt, cu partea concavă în jos. Se coc 12 minute sau până devin fragede, dar își păstrează forma.
- 7
Se scot din cuptor, se întorc și se lasă să se răcească; nu se stinge focul.
- 8
Se umplu pălăriile cu amestecul de ciuperci și carne de pui. Se coc alte 15 minute sau până ce puiul s-a făcut. Se servesc fierbinți.