kaufland.ro/retete
Vegetarian
Cremă de linte roșie
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.
Valori nutritive
(Per porție)-
974.9/3974.38kcal / kJ
-
33.1 gcarbo-hidrați
-
15.7 gproteine
-
87.6 ggrăsimi
Valori nutritive
(Per porție)-
974.9/3974.38 kcal/kJ,
33.1 g carbo-hidrați,
15.7 g proteine,
87.6 g grăsimi
Ingrediente (2 porții)
150 g | linte roșie K-Bio |
4 linguri | sirop de arțar |
1 lingură | pulpă de roşii |
1 linguriță | curry pudră |
150 ml | ulei de măsline extravirgin K-Bio |
1 vârf de cuțit | sare |
1 vârf de cuțit | piper |
1 vârf de cuțit | nucșoară |
100 g | brânză feta |
1 | ceapă roşie |
1 | ardei chili roşu |
Util
-
Dacă se toarnă într-un borcan sterilizat și se acoperă cu ulei, crema va ține până la 2 săptămâni, în frigider.
Preparare
- 1
Lintea se prepară conform instrucțiunilor de pe ambalaj, se scurge și se lasă să se răcească, apoi se pasează fin cu sirop de arțar, pulpă de roșii, curry pudră, ulei de măsline, sare, piper și nucșoară, cu un mixer vertical.
- 2
Feta se fărâmițează. Ceapa se curăță și se taie cubulețe. Se spală ardeiul chili, se usucă prin tamponare, se taie pe lungime, se scot semințele și pulpa se taie în bucăți fine. Feta, ceapa și chili se adaugă la amestecul de linte, se condimentează cu sare și piper și se lasă să se pătrundă peste noapte. Crema se servește cu pâine.