kaufland.ro/retete
Mazăre cu cartofi gratinați
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.
Ingrediente (4 porții)
6 | felii de bacon |
1 | ceapă medie |
4 căni | cartofi, descojiți, fierți și tăiați felii |
1/2 linguriță | sare |
300 g | mazăre boabe congelată, fiartă și scursă |
230 g | brânză Cheddar iute, rasă |
1/2 cană | maioneză |
1/2 cană | lapte |
Preparare
- 1
Într-o tigaie, se rumenesc feliile de bacon, la foc mediu, până ce devin crocante. Cu o lingură perforată, se scot pe șervete de hârtie. Se scurg, păstrând 1 lingură de grăsime.
- 2
În grăsimea păstrată, se călește ceapa până ce s-a înmuiat. Deasupra se pun cartofii, sarea, mazărea, 1 cană de brânză și fâșiile de bacon.
- 3
Se micșorează flacăra; se acoperă compoziția și se mai lasă pe foc 10 minute sau până când s-a încins uniform.
- 4
Se combină maioneza cu laptele și se omogenizează; se toarnă peste bacon. Se presară la suprafață brânza rămasă. Se ia compoziția de pe foc; se lasă să stea 5 minute înainte de servire.