Pișcotul: un biscuit aerat și ușor
Pișcotul, numit și pișcot de șampanie sau biscuiți Savoiardi, este produs dintr-o masă ușoară de biscuit. Masa compusă din făină, ouă, zahăr și arome este injectată pe tavă și coaptă la o temperatură moderată. La final, biscuitul este presărat cu zahăr.
Pișcotul are următoarele proprietăți speciale
Pișcotul are o formă alungită, este foarte aerat și crocant, iar suprafața acestuia este presărată ușor cu zahăr. Acest produs de panificație intră în categoria biscuiților. Copiii mici apreciază foarte mult pișcoturile, datorită consistenței aerate și moi și gustului delicios. Pișcoturile absorb bine umezeala, astfel că se topesc rapid în gură.
De unde provine pișcotul?
Pișcotul originar din Italia s-a bucurat de o popularitate foarte mare încă din Evul Mediu. La acea vreme, regele Franței a vizitat Ducatul de Savoia. Cu această ocazie, bucătarii și brutarii au venit cu o idee nouă, care a fost numită după teritoriul național „Savoiardi”. Chiar și astăzi, deliciosul pișcot are această denumire în Italia. Pișcotul și-a câștigat popularitatea datorită marelui impact pe care l-a avut asupra conducătorilor de rang înalt.
Când este sezonul pișcotului?
Pișcotul se prepară indiferent de sezon și este astfel disponibil pe tot parcursul anului.
La ce poate fi folosit pișcotul și cum se depozitează acesta?
Pișcotul se înmoaie foarte bine în cafea, ceai sau cacao. Este absolut esențial pentru prepararea deserturilor precum tiramisu, trifle și zuppa inglese, iar pișcotul înconjoară perfect și marginile unei șarlote. Poți face rapid un blat de tort delicios cu unt lichid și cu pișcoturi fărâmițate. Copiii nu sunt singurii care se bucură de pișcoturile înmuiate în lapte, ele pot fi servite ca desert sau ca gustare dulce în toate variantele.
Cum se depozitează pișcoturile
Pișcotul se depozitează cel mai bine într-un loc răcoros și uscat până la momentul utilizării. Ambalajul trebuie deschis numai înainte de utilizare. După ce ambalajul a fost deschis, cel mai bine este să depozitezi biscuiții într-un recipient închis ermetic.
Ce conține pișcotul
Pișcotul conține aproape 400 de kilocalorii la 100 de grame.
kcal: 407 kcal
Carbohidrați: 82 g
Proteine: 8,5 g
Grăsimi: 5 g
Vitamina A: 87 µg
Vitamina B1: 0,04 mg
Vitamina B2: 0,14 mg
Vitamina B6: 0,06 mg
Vitamina C: 0 mg
Vitamina E: 1,5 mg
Calciu: 31 mg
Fier: 1,3 mg
Potasiu: 144 mg
Magneziu: 9 mg
Sodiu: 49 mg