Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Pâinea uscată: o gustare crocantă

„Zwieback” înseamnă pâine coaptă de două ori, iar istoria sa datează din vremea romanilor. La acea vreme, pâinea era coaptă de două ori din două motive: trebuia să reziste cât mai mult timp și trebuia să fie cât mai ușoară, deoarece era folosită ca rație pentru legionari.

Informații utile

Pâinea uscată are următoarele proprietăți speciale

Pâine uscată în detaliu

Pâinea uscată este o gustare cunoscută de majoritatea dintre noi, mai ales din copilărie. Este un produs de panificație asemănător cu pâinea, care este disponibil în diferite varietăți. Acest produs de panificație cunoscut încă de pe vremea romanilor a devenit o adevărată poveste de succes de-a lungul secolelor. Reprezenta o masă populară pentru militari sau pentru cei care mergeau în expediții, chiar și marinarii o lua cu ei pe nave. Lui Goethe îi plăcea foarte mult să mănânce pâinea crocantă înmuiată în ciocolată, iar împărații de la curțile din Berlin, Viena, Constantinopol și Rusia au primit pâine uscată de la companii germane.


Proveniență

De unde provine pâinea uscată?

Pâinea uscată era folosită chiar și în Imperiul Roman, unde era cunoscută sub denumirea de „panis frixus”. Înainte de a fi consumată, pâinea era înmuiată în apă, pentru a fi mai ușor de mâncat. Chiar și grecii antici foloseau pâinea uscată. Aceștia o numeau „dipyritai”. În Germania, numele „Zweygeback” a apărut pentru prima dată în secolul al XV-lea în zona orașului Köln.


Sezon

Când este sezonul pâinii uscate?

Pâinea uscată este un produs disponibil pe tot parcursul anului.

Oferta noastră de alimente de bază

Oferte valabile în perioada 20.11.2024 - 26.11.2024


Utilizare și depozitare

La ce poate fi folosită pâinea uscată și cum se depozitează aceasta?

Pâine uscată în detaliu

Pâinea uscată se folosește azi în foarte multe moduri diferite. Așadar, o poți savura cu diverse paste tartinabile sau garnituri, dar și înmuiată în lapte sau ciocolată, ca o gustare între mese. Pâinea uscată a fost mult timp cunoscută și ca aliment pentru bebeluși. Mulți părinți le dau copiilor o bucată de pâine uscată pe care să o ronțăie sau fac un terci nutritiv din aceasta, în combinație cu lapte sau suc. Pâinea uscată este, de asemenea, un aliment popular în cazul indigestiilor sau al gastroenteritelor, deoarece nu irită prea mult stomacul și este foarte ușor de digerat.

Cum se depozitează cel mai bine pâinea uscată

Pâinea uscată se vinde de obicei ambalată, deoarece are un termen mai lung de valabilitate în această formă. După deschiderea ambalajului, pâinea uscată ar trebui depozitată într-un loc răcoros și uscat. Cu toate acestea, un ambalaj deschis de pâine uscată poate rezista mai puțin de 4 săptămâni, din cauza eliminării apei din timpul producției. 


Ingrediente

Ce conține pâinea uscată

Pâinea uscată este foarte bine tolerată, mai ales dacă ai un tract gastrointestinal sensibil. De asemenea, pâinea uscată oferă organismului cele mai necesare substanțe nutritive.

Valoare nutritivă
 

kcal: 368 kcal

Carbohidrați: 73,1 g

Proteine: 10 g

Grăsimi: 4 g

Vitamine

 

Vitamina A: 0 µg

Vitamina B1: 0,13 mg

Vitamina B2: 0,07 mg

Vitamina B6: 0,08 mg

Vitamina C: 0 mg

Vitamina E: 0,2 mg

 

Minerale

 

Calciu: 40 mg

Fier: 1,5 mg

Potasiu: 160 mg

Magneziu: 16 mg

Sodiu: 265 mg