Sticksuri: produse de panificație crocante
Sticksurile sunt originare din SUA. Pentru a face sticksuri, sunt necesare următoarele ingrediente: Făină, sare, apă, ulei vegetal, malț, drojdie și hidroxid de sodiu. Aceste ingrediente se amestecă într-un aluat, acesta se pune în forma potrivită și, în cele din urmă, se coace la fel ca pâinea, până când devine crocant. Apoi se mai adaugă sare cristalizată. Denumirea acestora provine de la cuvântul „sticks” din limba engleză.
Sticksurile au următoarele proprietăți speciale
Sticksurile conțin puține grăsimi și, de obicei, nu conțin zahăr. Cu toate acestea, au un conținut ridicat de sare. Există și variante alternative cu susan sau fără sare. La rândul lor, pot varia și mărimea și forma. Există sticksuri sub formă de covrigei, sticksuri mici și mari, subțiri și foarte groase. Ingredientele de bază sunt făina, de obicei făină de grâu (o categorie specială conține făină integrală sau făină de alac), ulei vegetal (ulei de rapiță, ulei de floarea soarelui) sare, apă și drojdie. Să nu uităm de baia obligatorie de hidroxid de sodiu, care dă gustul tipic de leșie.
De unde provin sticksurile?
Așa-numiții „covrigei sticksuri” rezultă din covrigul adus în SUA în secolul al XVIII-lea. În anii '50 și '60 ai secolului trecut, sticksurile au devenit o gustare populară.
Când este sezonul sticksurilor?
Sticksurile sunt un produs disponibil pe tot parcursul anului.
La ce pot fi folosite sticksurile și cum se depozitează acestea?
Sticksurile sunt o gustare și trebuie consumate ca atare. Această gustare clasică este nelipsită la petreceri. Un pachet de sticksuri nedesfăcut rezistă foarte mult timp, deoarece sticksurile au un conținut foarte scăzut de apă. Odată desfăcut, sticksurile trebuie depozitate într-un loc uscat, de preferat, într-un recipient. Cu cât sunt depozitate mai mult, cu atât sunt mai puțin crocante.
Ce conțin sticksurile
Sticksurile sunt adecvate ca supliment alimentar după diaree.
kcal: 347 kcal
Carbohidrați: 76 g
Proteine: 9,7 g
Grăsimi: 0,5 g
Vitamina A: 0 µg
Vitamina B1: 0,01 mg
Vitamina B2: 0,04 mg
Vitamina B6: 0 mg
Vitamina C: 0 mg
Vitamina E: 0,4 mg
Calciu: 147 mg
Fier: 0,7 mg
Potasiu: 124 mg
Magneziu: 0 mg
Sodiu: 1790 mg