Biscuiții cu unt: un sortiment clasic
Biscuiții cu unt reprezintă un sortiment clasic. Nu există aproape nicio țară din lume în care să nu fie cunoscuți acești biscuiți. Biscuiții cu unt au o formă dreptunghiulară, au mici scobituri de jur împrejur, sunt produși din făină de grâu și conțin unt în proporție de cel puțin 10%.
Biscuiții cu unt au următoarele proprietăți speciale
Biscuiții de unt pot fi făcuți din aluaturi diferite, de obicei din aluat de fursecuri sau din aluat fraged. În 100 de grame de biscuiți cu unt există aproximativ 450 de kilocalorii și grăsimi, proteine, carbohidrați, fier, magneziu, sodiu și potasiu. Pe de altă parte, nu conțin aproape deloc vitamine.
De unde provin biscuiții cu unt?
Primii biscuiți cu unt au fost produși în Franța în anul 1886.
Când este sezonul biscuiților cu unt?
Biscuiții cu unt reprezintă un produs disponibil pe tot parcursul anului.
La ce pot fi folosiți biscuiții cu unt și cum se depozitează aceștia?
Biscuiții cu unt se pot savura sub formă de gustare sau se pot folosi ca ingredient în diferite prăjituri. Așa-numitul „Kalte Hund” (Câine rece) este un desert clasic preparat din biscuiți cu unt. Acesta este un desert acoperit cu ciocolată, format din mai multe straturi de biscuiți.
Cum se depozitează biscuiții cu unt
Biscuiții cu unt se depozitează cel mai bine într-un loc răcoros și uscat până la momentul utilizării. Ambalajul trebuie deschis numai înainte de consum. Termenul de valabilitate este relativ lung, însă trebuie să se acorde totuși atenție la data de expirare. După ce ambalajul a fost deschis, cel mai bine este să depozitezi biscuiții într-un recipient închis ermetic.
Ce conțin biscuiții cu unt
Biscuiții cu unt conțin mult calciu, magneziu și fier.
kcal: 422 kcal
Carbohidrați: 75 g
Proteine: 8 g
Grăsimi: 10 g
Vitamina A: 135 µg
Vitamina B1: 0,04 mg
Vitamina B2: 0,09 mg
Vitamina B6: 0,08 mg
Vitamina C: 0 mg
Vitamina E: 0,8 mg
Calciu: 47 mg
Fier: 1,8 mg
Potasiu: 139 mg
Magneziu: 23 mg
Sodiu: 387 mg