Pâinea toast: pâine prăjită crocantă
Pâinea toast, numită uneori și pâine prăjită, este un tip special de pâine albă, sub formă de casetă, care se caracterizează prin pori deosebit de fini, printr-un gust caracteristic care amintește ușor de unt, printr-o aromă blândă tipică și printr-o crustă foarte subțire. De regulă, se prăjește înainte de consum.
Pâinea toast are următoarele proprietăți speciale
Printre cele mai importante ingrediente ale micului dejun, se numără pâinea toast. Termenul „Toast” provine din engleză și înseamnă „a prăji”. Pâinea toast se obține, în principal, din făină de grâu, agenți de creștere, cum ar fi plămădeala din grâu sau drojdia, zahăr, sare, grăsime, apă și lapte sau lapte praf.
Pori fini și o aromă tipică de prăjeală
Aluatul este făcut din plămădeala din grâu sau dintr-un aluat prefermentat. Pâinea toast are o cantitate mare de proteine, cum ar fi proteinele din lapte și glutenul din grâu, ceea ce duce la o capacitate accentuată de reținere a gazelor. Această capacitate reprezintă motivul pentru care pâinea toast are pori fini, ea fiind coaptă încet.
Aroma tipică de prăjeală se datorează, la rândul ei, cantității ridicate de proteine, grăsimi și zahăr. O altă caracteristică specială a pâinii toast o reprezintă faptul că pâinea se vinde feliată aproape mereu. Pentru ca feliile de pâine toast să încapă în prăjitorul de pâine, majoritatea producătorilor acordă o atenție deosebită anumitor dimensiuni standard, deși nu există reglementări standard specifice.
De unde provine pâinea toast?
Pâinea toast este originară din Marea Britanie. Englezii o folosesc încă din secolul al XIX-lea.
Când este sezonul pâinii toast?
Nu există un sezon specific al pâinii toast. Pâinea toast se produce pe tot parcursul anului.
La ce poate fi folosită pâinea toast și cum se depozitează aceasta?
Pâinea toast este foarte apreciată la mic dejun sau la cină. Aceasta se unge adesea cu unt, marmeladă, dulceață, miere, cremă de ciocolată, dar poate fi acompaniată și de brânză și cârnați. O variantă populară este Toast Hawaii, acoperită cu brânză, ananas și șuncă. Brânza este apoi coaptă la cuptor și acoperită cu o cireașă Maraschino. În combinație cu garnituri dulci, cum ar fi mierea sau crema de ciocolată sau ca bază pentru sandvișuri, pâinea toast este, de asemenea, folosită din când în când fără a fi prăjită.
Cum se depozitează pâinea toast
Pâinea toast se poate depozita foarte bine într-o cutie de pâine. Este mai bine să nu depozitezi pâinea în frigider, deoarece își va pierde din aromă. Pâinea toast mai poate fi consumată și după data de expirare. Cu toate acestea, dacă se formează mucegai chiar și pe o singură felie, trebuie aruncat întreg pachetul. Feliile de pâine toast se scot pe rând din pachet și apoi se prăjesc în toaster timp de câteva minute.
Ce conține pâinea toast
Pâinea toast conține o cantitate mică de proteine și minerale, cum ar fi calciu, fosfor, potasiu, magneziu și zinc. În cazul pâinii toast din făină integrală, cantitatea este de obicei mai mare.
kcal: 262 kcal
Carbohidrați: 48 g
Proteine: 7,4 g
Grăsimi: 4,5 g
Vitamina A: 20 µg
Vitamina B1: 0,08 mg
Vitamina B2: 0,05 mg
Vitamina B6: 0,11 mg
Vitamina C: 0 mg
Vitamina E: 0,7 mg
Calciu: 58 mg
Fier: 1 mg
Potasiu: 160 mg
Magneziu: 24 mg
Sodiu: 551 mg