Pâinea cu semințe de floarea soarelui: aromată și cu gust ușor de nucă
Pâinea cu semințe de floarea soarelui se face dintr-un amestec de făină integrală cu semințe de floarea soarelui. Făina poate fi măcinată grosier sau fin, iar semințele pot fi prelucrate întregi, măcinate sau ușor zdrobite, în funcție de gust.
Pâinea cu semințe de floarea soarelui are următoarele proprietăți speciale
La fel ca toate produsele din cereale integrale, pâinea integrală cu semințe de floarea soarelui este fabricată din făină integrală, care conține semințe integrale, indiferent de cerealele folosite. De exemplu, există pâine integrală cu semințe de floarea soarelui făcută din făină integrală de secară, dar și din făină integrală de grâu sau din făină integrală mixtă. Pâinea integrală are un conținut valoros de cereale integrale și, prin urmare, are un conținut nutrițional ridicat de minerale, oligoelemente și fermenți.
Aluat închis la culoare = grâu întreg?
Numai pâinile făcute din făină integrală de secară sunt foarte închise la culoare. Cu toate acestea, există și sortimente de pâine neagră, care nu sunt produse din cereale integrale pure. Produsele din făină integrală conțin uneori eticheta „aliment integral” și termeni similari. Pâinea integrală cu semințe de floarea soarelui se poate coace și cu alte semințe. O atenție deosebită trebuie acordată chiflelor. În cazul aluaturilor închise la culoare, nu se folosește de obicei făină integrală pură, ci făină mixtă sau făină colorată. Chiflele din făină integrală sunt identificate ca atare.
De unde provine pâinea cu semințe de floarea soarelui?
Pâinea există de când oamenii au devenit sedentari și au început să cultive cereale. Există peste 3000 de tipuri de pâine. Este greu de dovedit momentul în care a fost creată pâinea cu semințe de floarea soarelui.
Când este sezonul pâinii cu semințe de floarea soarelui?
Pâinea cu semințe de floarea soarelui este disponibilă în stare proaspătă pe tot parcursul anului.
La ce poate fi folosită pâinea cu semințe de floarea soarelui și cum se depozitează aceasta?
Pâinea cu semințe de floarea soarelui unsă cu unt sau în combinație cu brânză savuroasă are un gust foarte bun și autentic. Nu există limite în ceea ce privește garniturile pe care le poți folosi pentru pâine. Un produs proaspăt, ca pâinea cu semințe de floarea soarelui, trebuie consumat în câteva zile. Înainte ca pâinea să se usuce și să se întărească, este recomandată depozitarea într-un coș de pâine.
Ce conține pâinea cu semințe de floarea soarelui
Semințele de floarea soarelui au un conținut foarte ridicat de substanțe nutritive. Datorită conținutului ridicat de acizi grași polinesaturați, vitamine și minerale, semințele reprezintă cea mai pură sursă de energie. În pâinea integrală cu semințe de floarea soarelui, aceste substanțe sunt combinate cu nutrienții de înaltă calitate ai cerealelor integrale.
kcal: 231 kcal
Carbohidrați: 39,9 g
Proteine: 9 g
Grăsimi: 3,9 g
Vitamina A: 1 µg
Vitamina B1: 0,21 mg
Vitamina B2: 0,1 mg
Vitamina B6: 0,25 mg
Vitamina C: 0 mg
Vitamina E: 0,7 mg
Calciu: 35 mg
Fier: 2,8 mg
Potasiu: 250 mg
Magneziu: 106 mg
Sodiu: 590 mg