Chiflele: delicioase la micul dejun
Chifla este un produs de panificație de mici dimensiuni, care se consumă în principal la micul dejun, cu o varietate de garnituri. Se produce din făină de grâu și este un aliment de bază.
Chiflele au următoarele proprietăți speciale
Chiflele au culoarea albă, galben deschis sau maronie și pot fi rotunde sau cilindrice. Crusta exterioară este, de obicei, crocantă, în timp ce interiorul chiflei este relativ moale și pufos.
De unde provin chiflele?
Chiflele sunt făcute din făină de grâu și au o tradiție de mii de ani. De exemplu, făina de grâu era deja folosită pentru a face chifle în jurul anului 400 î.Hr. în zona actuală a Afganistanului. Pentru o lungă perioadă de timp, chiflele mai mici au fost considerate un aliment de lux, înainte de a deveni un aliment de bază în secolele XIX și XX.
Când este sezonul chiflelor?
Deși grâul se recoltează de obicei primăvara și vara, ingredientul principal pentru producerea de chifle, făina de grâu, este disponibil pe tot parcursul anului. Așadar, chiflele proaspete se pot cumpăra pe tot parcursul anului. Chiflele sunt disponibile în formă proaspătă sau congelată.
La ce pot fi folosite chiflele și cum se depozitează acestea?
Chiflele reprezintă un produs de panificație clasic care se servește la micul dejun și care poate fi combinat cu garnituri dulci sau copioase. Printre exemple, putem menționa gemurile, dulcețurile, cremele de ciocolată, cârnații, brânza sau peștele, precum și alte produse din carne. În același timp, chiflele servesc și ca bază pentru fabricarea produselor din aluat sau a panadelor din pesmet. Pentru fabricarea acestor produse, chiflele sunt mai întâi uscate și apoi măcinate mărunt. De asemenea, chiflele reprezintă o gustare clasică între mese. Pentru a rezista cât mai mult timp, chiflele trebuie păstrate într-un loc închis ermetic și uscat.
Ce conțin chiflele
Chiflele sunt considerate un aliment de bază sănătos care poate face parte din meniu, dacă este consumat cu moderație. Chiflele furnizează cantități mari de energie sub formă de carbohidrați, care sunt necesare în timpul activității fizice și al sarcinilor mentale complexe. În plus, făina de grâu conține cantități mici de proteine, care sunt necesare pentru musculatură și pentru sistemul imunitar al corpului, precum și cantități mari de calciu și potasiu, care îmbunătățesc valoarea individuală a pH-ului din corp și care fac din chifle un aliment sănătos pentru oase. Totuși, persoanele cu intoleranță la gluten nu ar trebui să consume chifle.
kcal: 274 kcal
Carbohidrați: 55,5 g
Proteine: 8,7 g
Grăsimi: 1,9 g
Vitamina A: 4 µg
Vitamina B1: 0,1 mg
Vitamina B2: 0,03 mg
Vitamina B6: 0,04 mg
Vitamina C: 0 mg
Vitamina E: 0,4 mg
Calciu: 27 mg
Fier: 1,2 mg
Potasiu: 130 mg
Magneziu: 30 mg
Sodiu: 553 mg