Hobelkäse: Specialitate din Alpii Bernezi
Hobelkäse este un sortiment de brânză tare, care este procesată în felii subțiri, cu ajutorul unui feliator pentru brânzeturi. Are un gust bogat, savuros, fiind utilizată în multe rețete.
Hobelkäse are următoarele proprietăți speciale
Una dintre caracteristicile tipice ale brânzei Hobelkäse, care este o brânză din Alpii Bernezi, este depozitarea într-o pivniță dedicată brânzeturilor, timp de cel puțin 2 ani. Producția de Hobelkäse are loc exclusiv în Alpii Bernezi. Hobelkäse conține nutrienți valoroși. Aici este vorba despre acizi grași polinesaturați.
Așa se face Hobelkäse
Mai întâi, Hobelkäse se maturează în Alpi. În continuarea procesului, este depozitată în pivnița producătorului sau a fabricii de lapte. Timpul de maturare necesită între 6 și 18 luni, apoi este gata de consum. Procesarea ulterioară a Hobelkäse are loc numai la brânzeturile alpine, care îndeplinesc cel mai înalt grad de calitate. A doua perioadă de maturare durează 1 an la o climă uscată. S-a renunțat la spălarea roților de brânză.
De unde provine Hobelkäse?
Brânza Hobelkäse provine din Alpii Bernezi din Elveția. Aparține categoriei de brânzeturi tari. Denumirea Hobelkäse oglindește modul de tăiere al brânzei, respectiv în felii subțiri, cu ajutorul unui feliator. Prin această feliere, se obține un gust special, de unde provine și numele. Sortimentele cunoscute de Hobelkäse sunt Berner Hobelkäse și Walliser Raclette Hobelkäse.
Când este sezonul brânzei Hobelkäse?
Hobelkäse este un produs disponibil pe tot parcursul anului.
La ce poate fi folosită Hobelkäse și cum se depozitează aceasta?
Hobelkäse este utilizată în primul rând ca brânză feliată. Însă, pentru că pasta brânzei este prea casantă pentru a fi tăiată, se rindeluiește, de obicei, în felii subțiri. La fel de bine poate fi și rulată sau ruptă în bucățele. Este servită adesea ca garnitură la petreceri. Se mai poate topi și se poate servi la o mâncare raclette, pe pâine prăjită ca Toast Hawaii sau pe un sandviș cu ton. Hobelkäse trebuie ținută la frigider.
Ce conține Hobelkäse
Datorită procentului mare de acizi grași Omega 3, Hobelkäse are un efect pozitiv asupra inimii și asupra sistemului circulator. În afară de acestea, brânza alpină mai conține substanțe vitale importante pentru sănătate, precum: vitamina A, vitamina B1, vitamina B2, vitamina B6, vitamina E, calciu, fosfor, potasiu, magneziu și sodiu. Procentul de sodiu este demn de menționat. Doar 30 grame de Hobelkäse sunt suficiente pentru a acoperi 50% din necesarul zilnic al unui adult.
kcal: 474 kcal
Carbohidrați: 0 g
Proteine: 33 g
Grăsimi: 38 g
Vitamina A: 420 µg
Vitamina B1: 0,03 mg
Vitamina B2: 0,5 mg
Vitamina B6: 0,1 mg
Vitamina C: 0 mg
Vitamina E: 1,1 mg
Calciu: 1200 mg
Fier: 0,6 mg
Potasiu: 100 mg
Magneziu: 44 mg
Sodiu: 1000 mg