Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Ridichea: destul de iute

Albă, roșie sau neagră, ridichea este disponibilă în multe culori. Este una dintre cele mai vechi plante de cultură și era deja cunoscută în Egiptul antic. De acolo, ridichea s-a răspândit puțin mai târziu în Asia, unde este și astăzi un aliment foarte popular.

Informații utile

Acestea sunt proprietățile speciale ale ridichilor

Ridichi proaspete în detaliu

„Ridiche” este un termen general pentru zece subspecii. Acestea diferă în funcție de dimensiuni, aspect, gust și zona de cultivare. Cele mai multe ridichi sunt plante anuale, bienale sau perene, cu o rădăcină acoperită de peri rigizi. Perii plantei trebuie îndepărtați înainte de consumarea rădăcinii. Ridichea aparține genului cruciferelor. Rădăcinile sale au o formă conică, cilindrică și cresc până la o lungime de 50 cm, cu un diametru de până la 10 cm. Culoarea rădăcinii variază de la maroniu până la ocru. Interiorul este alb și are o consistență foarte tare. Rădăcinile pot ajunge la o greutate maximă de până la un kilogram și au un gust foarte picant spre iute, ceea ce le face să fie perfecte pentru a fi combinate cu mâncăruri sărate.


Proveniență

De unde provin ridichile?

În forma sa naturală, ridichea este originară din Orientul Mijlociu și aceasta era o legumă foarte populară, în special în rândul egiptenilor antici. La latitudinile Europei Centrale, ridichea există încă din secolul al XIII-lea. În prezent, o mare parte din recolta mondială de ridichi provine din China, Japonia și Europa de Sud și de Vest.


Sezon

Când este sezonul ridichilor?

La latitudinile Europei Centrale, ridichea se recoltează în principal între lunile martie și septembrie. Prin urmare, este considerată o legumă de primăvară și de vară. În schimb, unele subspecii de ridiche au perioade de recoltare diferite: sezonul pentru ridichea neagră de iarnă și hrean, de exemplu, este în lunile de iarnă. Cu toate acestea, ridichile proaspete sunt disponibile pe tot parcursul anului.

Ofertele noastre de legume proaspete

Oferte valabile în perioada 20.11.2024 - 26.11.2024


Utilizare și depozitare

La ce pot fi folosite ridichile și cum se depozitează acestea?

Ridichi proaspete în detaliu

Ridichea este o legumă populară pentru diverse salate, dar și ca garnitură la preparatele sărate. Pentru a fi consumată, rădăcina de ridiche trebuie feliată sau dată pe răzătoare. Ridichile trebuie depozitate într-un loc răcoros și întunecat. Astfel, acestea se păstrează proaspete aproximativ o săptămână.



Ingrediente

Ce conțin ridichile

Ridichea este o legumă foarte săracă în calorii, care oferă un număr mare de vitamine B și C și, prin urmare, este bună pentru metabolism și sistemul imunitar. Se spune că sucul de ridiche neagră ajută în cazul bronșitei.

Valori nutritive
 

kcal: 18 kcal

Carbohidrați: 2,39 g

Proteine: 1,05 g

Grăsimi: 0,15 g

Vitamine

 

Vitamina A: 0 µg

Vitamina B1: 0,03 mg

Vitamina B2: 0,03 mg

Vitamina B6: 0,06 mg

Vitamina C: 27 mg

Vitamina E: 0,01 mg

 

Minerale

 

Calciu: 41 mg

Fier: 0,77 mg

Potasiu: 450 mg

Magneziu: 19 mg

Sodiu: 15 mg