Chifteluțe de cartofi cu mei și quark de ridiche
Valori nutritive
(Per porție)-
376/1574kcal / kJ
-
55 gcarbo-hidrați
-
13 gproteine
-
10 ggrăsimi
Valori nutritive
(Per porție)-
376/1574 kcal/kJ,
55 g carbo-hidrați,
13 g proteine,
10 g grăsimi
Ingrediente (4 porții)
600 g | cartofi |
sare | |
2 | cepe mici |
1 cățel | usturoi |
1 lingură | ulei de floarea soarelui |
400 ml | supă de legume |
120 g | mei |
jumătate de legătură | pătrunjel |
60 g | pesmet |
nucșoară rasă | |
piper proaspăt măcinat | |
2 linguri | unt |
jumătate de legătură de | ridiche |
200 g | quark - brânză cremoasă (250 g) |
Util
-
Pentru o aromă mai intensă, adăugați o lingură de ghimbir ras în compoziție
Preparare
- 1
Se spală cartofii și se gătesc cu coajă în apă sărată timp de aproximativ 20 de minute.
- 2
Se cojesc ceapa si usturoiul, se taie în cuburi fine, se sotează în uleiul încălzit și se adaugă supa de legume.
- 3
Se adaugă mei, se gătește timp de aproximativ 15 minute până când meiul este moale și nu lichidul se evaporă.
- 4
Se spalăquarqu pătrunjelul, se usucă și se taie mărunt.
- 5
Se scurg cartofii, se decojesc și se frământă cu meiul gătit, 50 de grame de pesmet și pătrunjel.
- 6
Se condimentează amestecul cu sare, nucșoară și piper, se formează 32 bile uniforme, se trec prin pesmetul rămas și se prăjesc timp de aproximativ 10 minute în unt topit până se rumenesc.
- 7
Se spală ridichiile, se taie fin, se amestecă cu quarkul , sarea și piperul și se servesc.