Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Morcovul: o legătură de energie

Morcovul se mai numește și marcov sau rădăcină dulce. Îi plac solurile nisipoase și soarele din abundență. Deși, în mod tradițional, doar rădăcina se folosește pentru consum, și frunzele fragede se pot găti. 

Informații utile

Morcovul are următoarele proprietăți speciale 

Morcovi proaspeți în detaliu

Morcovul este rădăcina plantei leguminoase rădăcină dulce, care face parte din familia Apiaceae. Este o rădăcină pivotantă, care se poate consuma în stare crudă, dar și fiartă, prăjită sau călită. Are o formă cilindrică, conică și o lungime maximă de 25 cm. Morcovii copți au un gust ușor dulce și foarte proaspăt. În timp ce rădăcina morcovului se folosește pentru consum, frunzele de morcov reprezintă un ingredient popular pentru gătit. O caracteristică tipică a morcovului este culoarea roșiatică spre portocaliu. Există, de asemenea, soiuri de culoare galbenă sau chiar mov. Morcovul copt poate atinge o greutate de până la 250 de grame. Morcovii se vând adesea în legături. Este important ca morcovii să fie curățați bine, deoarece aceștia se recoltează adesea foarte proaspeți și uneori încă mai au pământ pe ei. 


Proveniență

De unde provine morcovul?

Primele forme sălbatice de morcovi de astăzi sunt originare din Asia și apoi au ajuns rapid în sudul Europei. Primele forme cultivate de morcovi de astăzi sunt originare din ceea ce se numește Afganistan în prezent. În prezent, însă, morcovii se cultivă în întreaga lume. Principalele țări care cultivă morcovi sunt China, Rusia și SUA.


Sezon

Când este sezonul morcovilor?

Morcovii se însămânțează în martie și aprilie și se recoltează între iunie și noiembrie. Prin urmare, gama este largă în a doua jumătate a anului. Cu toate acestea, datorită volumului mare de importuri, morcovul este disponibil pe tot parcursul anului. 

Ofertele noastre de legume proaspete

Oferte valabile în perioada 20.11.2024 - 26.11.2024


Utilizare și depozitare

La ce se pot folosi morcovii și cum se depozitează aceștia?

Morcovi proaspeți în detaliu

Morcovii se pot consuma fie în formă crudă, fie ca ingredient în diverse salate. De asemenea, morcovii sunt potriviți pentru murături și ca garnitură pentru mâncărurile sărate. În ceea ce privește depozitarea, morcovilor le place un mediu întunecat, răcoros și umed. Cel mai bine este să îi înfășurați într-un prosop umed. Se pot depozita astfel timp de câteva săptămâni.


Rețete

Ce puteți găti cu morcovi


Ingrediente

Ce conține morcovul

Morcovi proaspeți în detaliu

Morcovii oferă cantități mari de fibre și vitamina A și, prin urmare, sunt foarte benefici pentru piele și păr, precum și pentru ochi. De asemenea, aceștia conțin cantități mari de minerale și sunt, prin urmare, foarte sănătoși. Utilizarea în mod optim a conținutului morcovilor se realizează prin adăugarea de grăsimi.

Valori nutritive
 

kcal: 25 kcal

Carbohidrați: 4,8 g

Proteine: 1 g

Grăsimi: 0,2 g

Vitamine

 

Vitamina A: 41 µg

Vitamina B1: 0,4 mg

Vitamina B2: 0,05 mg

Vitamina B6: 0,3 mg

Vitamina C: 7 mg

Vitamina E: 0,5 mg

 

Minerale

 

Calciu: 41 mg

Fier: 0,4 mg

Potasiu: 320 mg

Magneziu: 17 mg

Sodiu: 60 mg