Cheesecake cu morcovi
Valori nutritive
(Per porție)-
320/1338kcal / kJ
-
49 gcarbo-hidrați
-
12 gproteine
-
7 ggrăsimi
Valori nutritive
(Per porție)-
320/1338 kcal/kJ,
49 g carbo-hidrați,
12 g proteine,
7 g grăsimi
Ingrediente (12 porții)
500 g | morcovi |
2 | mere acre |
1 | portocală bio |
225 g | unt moale |
200 g | zahăr brun |
4 | ouă (mărimea M) |
350 g | făină integrală de grâu |
100 g | migdale măcinate |
1/2 lingură | scorțişoară |
1 pachet | praf de copt |
250 g | caș cu conținut scăzut de grăsime |
200 g | cremă de brânză cu conținut scăzut de grăsime |
6 linguri | sirop de agave |
1 pachet | întăritor de frișcă, de 8 g |
sare |
Util
-
Se pot prăji câteva fâșii subțiri de morcov în ulei încins, care să fie folosite pentru decor.
Preparare
- 1
Se preîncălzește cuptorul până la 175 de grade, treaptă de încălzire sus/jos (155 grade aer recirculat).
- 2
Se spală morcovii și merele și se rad fin. Se rade coaja de portocală, se stoarce și se amestecă cu mărul și morcovul rase.
- 3
Se bat untul și zahărul spumă, se adaugă treptat ouăle și se bat aprox. 3 minute.
- 4
Se adaugă făina, migdalele măcinate, sarea, scorțișoara și praful de copt și se amestecă totul până se obține un aluat neted.
- 5
Se toarnă aluatul într-o formă unsă de guguluf pe care se presară făină și se lasă la copt aprox. 60 de minute pe grătarul din mijloc.
- 6
Se amestecă siropul de agave, cașul și crema de brânză până se omogenizează și se încorporează întăritorul amestecând aprox. 2 minute.
- 7
Se îmbracă guguluful uniform cu glazura și se servește, la alegere, cu migdale măcinate și monstruleți madeleines de decor.