Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Cușcușul: aceste biluțe au ceea ce trebuie

Cușcușul este un preparat din griș de grâu dur. Este originar din bucătăria nord africană și din cea a Orientului Apropiat. În acele locuri, cușcușul este un aliment de bază și o garnitură pentru multe preparate.

Informații utile

Cușcușul are următoarele proprietăți speciale

Cușcuș în detaliu

Cușcușul este produs din grâu dur, mei sau orz. Cerealele sunt întâi umezite, apoi zdrobite în biluțe mărunte până se ajunge la o consistență mai fină. În mod tradițional, cușcușul nu se gătește, ci se lasă la aburit peste apă clocotită sau peste un preparat care fierbe la foc mic. Pe de altă parte, peste cușcușul instant modern se toarnă doar apă clocotită și se lasă la înmuiat timp de câteva minute. Datorită conținutului ridicat de carbohidrați, preparatul din grâu este sățios timp îndelungat, fiind astfel potrivit pentru masa de prânz.


Proveniență

De unde provine cușcușul?

Cușcușul este un aliment de bază în bucătăria orientală, în Maroc este chiar o specialitate culinară națională. Acest lucru este justificat, deoarece grișul măcinat conține multe ingrediente sănătoase, este sățios timp îndelungat, iar cușcușul poate fi combinat bine cu aproape toate celelalte alimente.


Sezon

Când este sezonul cușcușul?

Cușcușul este disponibil pe tot parcursul anului.

Oferta noastră de alimente de bază

Oferte valabile în perioada 20.11.2024 - 26.11.2024


Utilizare și depozitare

La ce poate fi folosit cușcușul și cum se depozitează acesta?

Cușcuș în detaliu

Cușcușul este o garnitură excelentă pentru miel, pui, pește sau carne de vită slabă. Cușcușul este recomandat ca garnitură pentru sufleul de legume sau pentru salata cu țelină și roșii, precum și pentru chiftelele prăjite sau pentru supă. Salata arăbească Tabouleh se prepară de obicei cu bulgur, dar are gust bun și dacă se folosește cușcuș.

Preparatele primesc o acreală plăcută și sănătoasă dacă adaugi un strop de zeamă de lămâie verde sau de lămâie. Se recomandă mai degrabă folosirea câtorva picături de ulei de măsline în loc de unt, pentru a păstra din calorii. Un pachet deschis de cușcuș trebuie depozitat ermetic, de exemplu, într-un recipient cu capac care se înșurubează. Totuși, cușcușul nu trebuie depozitat mai mult de șase luni într-un loc răcoros și uscat.


Ingrediente

Ce conține cușcușul

Este tipic pentru preparatele din grâu să conțină multe fibre alimentare și, în același timp, doar puține grăsimi, dar, în schimb, se consumă multe proteine și carbohidrați. Chiar și uleiurile vegetale sunt sănătoase. În plus, cușcușul, la fel ca alte produse din cereale, conține minerale, vitamina E și mai multe vitamine B. Trebuie menționat și conținutul de magneziu, fier și zinc. 

Valoare nutritivă
 

kcal: 112 kcal

Carbohidrați: 23 g

Proteine: 3,8 g

Grăsimi: 0,2 g

Vitamine

 

Vitamina A: 0 µg

Vitamina B1: 0 mg

Vitamina B2: 0 mg

Vitamina B6: 0,1 mg

Vitamina C: 0 mg

Vitamina E: 0 mg

 

Minerale

 

Calciu: 8 mg

Fier: 0,4 mg

Potasiu: 58 mg

Magneziu: 8 mg

Sodiu: 5 mg