Fasole roșie Kidney: energie în formă de rinichi
Fasolea roșie Kidney, numită și fasole roșie, este strâns înrudită cu fasolea verde obișnuită. Fasolea roșie Kidney este originară din Peru și, de-a lungul timpului, s-a răspândit în America Centrală. Prin colonizare, a ajuns în cele din urmă și în Europa.
Fasolea roșie Kidney are următoarele proprietăți speciale
Fasolea roșie Kidney este o fasole de grădină și numele său se datorează formei sale de rinichi (în engleză „kidney”). Pe lângă forma caracteristică, aceasta are și o aromă proprie. Are un gust moale, făinos și ușor dulce. Fasolea roșie Kidney se consideră a fi foarte sățioasă. Fasolea roșie Kidney are o coajă destul de subțire, de culoare roșiatică spre violet. Interiorul său este alb. Fasolea roșie Kidney se poate fierbe, prăji sau căli. Fasolea roșie Kidney are o lungime cuprinsă între 1 și 5 cm și conține fitohemaglutinină, motiv pentru care trebuie consumată doar dacă este gătită.
De unde provine fasolea roșie Kidney?
Fasolea roșie Kidney necesită un sol nisipos, afânat, însorit, cald și protejat de vânt. Principalele zone de cultivare sunt Africa, America de Sud, în special Peru, și China, de unde este exportată în întreaga lume.
Când este sezonul fasolei roșii Kidney?
Fasolea roșie Kidney preferă climatul cald și umed și se recoltează aproape pe tot parcursul anului în apropierea ecuatorului. Fasolea roșie Kidney provine din America de Sud, înainte ca aceasta să se răspândească treptat în Europa și Africa pe parcursul descoperirii continentelor nord și sud-americane. În prezent, fasolea roșie Kidney se cultivă în întreaga lume. Prin urmare, fasolea roșie Kidney proaspătă și conservată este disponibilă pe tot parcursul anului.
La ce se poate folosi fasolea roșie Kidney și cum se depozitează aceasta?
Fasolea roșie Kidney este o garnitură de legume populară pentru mâncărurile sărate. Aceasta este, de asemenea, populară în prepararea diferitelor salate de legume. În cazul în care aceasta se pasează, se poate transforma și într-un piure pentru prepararea chifteluțelor de legume. Fasolea roșie Kidney se vinde în mod obișnuit deja gătită, în conservă sau la borcan, și, astfel, se poate păstra pentru o perioadă îndelungată. După deschidere, conținutul trebuie consumat rapid. Fasolea roșie Kidney uscată se poate păstra mult timp; trebuie să fie sigilată bine și depozitată într-un loc uscat.
Ce conține fasolea roșie Kidney
Fasolea roșie Kidney conține mulți carbohidrați și, prin urmare, servește drept sursă de energie vegetală. În plus, fasolea roșie Kidney conține cantități mari de minerale, cum ar fi magneziu, calciu și potasiu, astfel încât este și o masă populară în rândul sportivilor.
kcal: 292 kcal
Carbohidrați: 36,5 g
Proteine: 22,1 g
Grăsimi: 1,4 g
Vitamina A: 0 µg
Vitamina B1: 0,65 mg
Vitamina B2: 0,19 mg
Vitamina B6: 0,4 mg
Vitamina C: 4 mg
Vitamina E: 0,52 mg
Calciu: 100 mg
Fier: 6,4 mg
Potasiu: 1370 mg
Magneziu: 150 mg
Sodiu: 18 mg