Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Fasolea verde: o garnitură de legume populară

Fasolea verde este o legumă veche de mii de ani. Aceasta se cultiva din America de Sud până în Mexic, iar, mai târziu, a fost adusă în Europa de fostele puteri coloniale, respectiv Anglia, Franța, Portugalia și Spania. 

Informații utile

Fasolea verde are următoarele proprietăți speciale 

Fasole verde proaspătă în detaliu

Fasolea verde este o legumă care se cultivă de către oameni de mii de ani și mai este cunoscută și sub denumirea de păstaie verde sau fasole de grădină. Aceasta este comună în întreaga lume – atât în grădinile de vară, cât și la culturile de fasole. În China se mai numește și fasole patru anotimpuri, datorită faptului că este disponibilă pe tot parcursul anului. Planta folositoare se utilizează atât pentru a produce alimente pentru oameni, cât și ca hrană pentru animale.

Fasolea verde are un gust de la făinos la ușor dulce, iar consistența acesteia este moale. Are o lungime cuprinsă între 10 și maximum 30 de centimetri și păstăi cu aspect de marmură sau dungate, în care se găsesc boabele de fasole. Culoarea boabelor este verde, însă interiorul acestora este mai deschis; forma este rotunjită și cilindrică.


Proveniență

De unde provine fasolea verde?

Asemănător fasolei boabe, fasolea verde provine de pe continentele americane, din America de Nord și America de Sud. Odată cu descoperirea acesteia pe continentele americane, fasolea verde a ajuns treptat și în Europa. Totuși, existau soiuri de fasole și în Africa cu mult înainte de a fi descoperite în America. În prezent, fasolea verde se cultivă aproape peste tot pe glob. Pentru a se dezvolta, aceasta are nevoie de un climat cald sau temperat, cu precipitații abundente.


Sezon

Când este sezonul fasolei verzi?

În această țară, fasolea verde se recoltează din iulie până în toamnă și, prin urmare, se consideră a fi o legumă clasică de vară. Cu toate acestea, fasolea verde este disponibilă și în afara sezonului de recoltare, de exemplu, la secțiunea de congelate; o mare parte din fasolea verde recoltată se congelează imediat după recoltare.


Utilizare și depozitare

La ce poate fi folosită fasolea verde și cum se depozitează aceasta?

Fasole verde proaspătă în detaliu

Fasolea verde este o garnitură populară pentru mâncărurile consistente, cum ar fi carnea de vită sau carnea de porc. Este, de asemenea, populară pentru prepararea salatei de fasole. Fasolea verde nu se consumă de obicei crudă, ci fiartă, călită sau prăjită.

Cum se depozitează fasolea verde

Fasolea verde proaspătă se păstrează cel mai bine la frigider. Aceasta se păstrează câteva zile și poate fi prelucrată ulterior. Există patru moduri de conservare a fasolei verzi: fierberea, congelarea, murarea și uscarea. Fasolea verde uscată se poate păstra în mod optim în borcane.


Rețete

Ce puteți găti cu fasole verde


Ingrediente

Ce conține fasolea verde

Fasole verde proaspătă în detaliu

Fasolea verde este o sursă sănătoasă de proteine vegetale și carbohidrați și conține multe substanțe și minerale vitale.

Valori nutritive
 

kcal: 33 kcal

Carbohidrați: 5,1 g

Proteine: 2,4 g

Grăsimi: 0,2 g

Vitamine

 

Vitamina A: 53 µg

Vitamina B1: 0,08 mg

Vitamina B2: 0,11 mg

Vitamina B6: 0,28 mg

Vitamina C: 19 mg

Vitamina E: 0,1 mg

 

Minerale

 

Calciu: 56 mg

Fier: 0,8 mg

Potasiu: 243 mg

Magneziu: 26 mg

Sodiu: 2 mg