Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Stafidele Sultana: struguri uscați

Stafidele Sultana sunt fructe uscate și provin din zona Mării Caspice. Sunt fructe din familia viței de vie. Stafidele Sultana provin din soiul de struguri Sultana. Din acestea se fac și stafidele normale. 

Informații utile

Stafidele Sultana au următoarele proprietăți speciale 

Stafide Sultana, în detaliu

Stafidele Sultana sunt, la fel ca stafidele obișnuite și stafidele de Corint, struguri uscați. Se culeg după ce au trecut deja de momentul optim de coacere și se usucă fie la aer, fie în atmosferă specială. Diferența dintre stafidele normale și cele Sultana constă doar în metoda de uscare. Deoarece stafidele Sultana bio sunt stropite cu o soluție din ulei de măsline, bicarbonat de sodiu și apă înainte de a fi spălate, timpul de uscare este redus, iar Sultana capătă culoarea lor caracteristică. Stafidele Sultana sunt deschise la culoare și nu au sâmburi, în timp ce stafidele de Corint sunt închise la culoare și au un gust mai puternic. Stafidele Sultana sunt cultivate și produse în Europa, SUA, în California, în Australia și în Africa de Sud.


Proveniență

De unde provin stafidele Sultana?

Stafidele Sutana provin din Turcia, Grecia, Africa de Sud, America sau Australia. 


Sezon

Când este sezonul stafidelor Sultana?

Stafidele Sultana sunt fructe uscate și sunt disponibile tot timpul anului.

Oferta noastră de alimente de bază

Oferte valabile în perioada 20.11.2024 - 26.11.2024


Utilizare și depozitare

La ce pot fi folosite stafidele Sultana și cum se depozitează?

Stafide Sultana, în detaliu

Stafidele Sultana se pot consuma simple și sunt o alternativă bună la dulciuri. Merg foarte bine și alături de nuci și reprezintă o sursă sănătoasă de energie. Se folosesc și ca ingredient în prăjituri și alte feluri de mâncare.

Stafidele Sultana sunt bogate în minerale și oligoelemente și sunt gustări delicioase. Merg foarte bine în combinație cu nuci. Stafidele Sultana au devenit indispensabile în gastronomie, deoarece aduc varietate preparatelor. În müsli aduc o notă dulce și oferă o aromă specială în supe. Prăjiturile, ruladele și brioșele sunt mai delicioase și sosurile devin mai interesante.

Cum se păstrează fructele de stafidele Sultana proaspete

Pentru ca stafidele Sultana să reziste după uscare și să nu se usuce și mai mult, sunt albite și tratate cu sulf. Această informație este indicată pe ambalaj. Stafidele Sultana sunt deschise la culoare și galben aurii și gustul este asemănător mierii, foarte dulce și delicios. Pentru a nu fi contaminate de viermi, insecte sau mucegai, stafidele Sultana se depozitează, după deschidere, într-un loc uscat și curat, într-un recipient închis etanș.


Rețete

La ce poți folosi stafidele Sultana


Ingrediente

Ce conțin stafidele Sultana

Stafidele Sultana sunt foarte sănătoase și o bună sursă de energie. Spre deosebire de dulciuri, fructoza din stafidele Sultana este eliberată încet în sânge, oferind astfel mai multă energie, fără o senzație bruscă de oboseală. În plus, sunt și bogate în fibre.

Valoare nutritivă
 

kcal: 266 kcal

Carbohidrați: 64,7 g

Proteine: 1,8 g

Grăsimi: 0,6 g

Vitamine

 

Vitamina A: 30 µg

Vitamina B1: 0,1 mg

Vitamina B2: 0,08 mg

Vitamina B6: 0,11 mg

Vitamina C: 0 mg

Vitamina E: 0,7 mg

 

Minerale

 

Calciu: 52 mg

Fier: 1,8 mg

Potasiu: 860 mg

Magneziu: 35 mg

Sodiu: 53 mg