Perele uscate: fructe uscate dulci
În trecut, uscarea perelor era o metodă comună de păstrare a perelor în mod natural pentru lunile de iarnă. Perele uscate nu sunt numai o gustare sănătoasă între mese, dar sunt și un agent de îndulcire apreciat pentru multe rețete de prăjituri și preparate la cuptor și chiar pentru delicatese cu ceva alcool.
Perele uscate au următoarele proprietăți speciale
Perele uscate sunt o gustare delicioasă și sănătoasă, deoarece perele sunt bogate în vitamine și minerale. Asemenea merelor, conțin pectină, care este bună pentru colon. Pentru uscarea perelor, acestea sunt tăiate în felii subțiri sau bucăți mici, așezate pe o sită și uscate încet, fiind întoarse de mai multe ori, la o temperatură constantă de 40 de grade sau mai mult. Perele uscate devin ușor maronii, dar gustul nu este afectat. Chiar din contră: perele uscate și astfel conservate conțin foarte multă fructoză, fiind foarte dulci.
De unde provin perele uscate?
Perele sunt originare din zona Eurasiei. În secolele XVIII și XIX, perele se cultivau în special în Franța și Belgia. Astăzi, există în jur de 2500 de soiuri. Soiurile populare Williams Christ, Conference și Alexander Lucas sunt originare din Germania.
Când este sezonul perelor uscate?
Perele uscate sunt disponibile pe tot parcursul anului.
La ce pot fi folosite perele uscate și cum se depozitează?
Perele uscate reprezintă o gustare sănătoasă și delicioasă și o alternativă la dulciuri. Pot fi folosite și în preparate la cuptor, prăjituri sau ca un adaos dulce în müsli. Perele uscate se păstrează într-un recipient închis ermetic, într-un loc uscat.
Ce conțin perele uscate
Perele uscate conțin multe vitamine și minerale. Cele mai importante sunt fierul, potasiul, cuprul, magneziul, fosfatul, iodul și zincul. Perele sunt benefice atunci când suferim de probleme cu ficatul sau rinichii.
kcal: 326 kcal
Carbohidrați: 75,2 g
Proteine: 4,4 g
Grăsimi: 0,8 g
Vitamina A: 13 µg
Vitamina B1: 0,2 mg
Vitamina B2: 0,2 mg
Vitamina B6: 0,9 mg
Vitamina C: 7 mg
Vitamina E: 0,7 mg
Calciu: 32 mg
Fier: 2,8 mg
Potasiu: 1477 mg
Magneziu: 110 mg
Sodiu: 4 mg