Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Perele uscate: fructe uscate dulci

În trecut, uscarea perelor era o metodă comună de păstrare a perelor în mod natural pentru lunile de iarnă. Perele uscate nu sunt numai o gustare sănătoasă între mese, dar sunt și un agent de îndulcire apreciat pentru multe rețete de prăjituri și preparate la cuptor și chiar pentru delicatese cu ceva alcool.

Informații utile

Perele uscate au următoarele proprietăți speciale 

Pere uscate, în detaliu

Perele uscate sunt o gustare delicioasă și sănătoasă, deoarece perele sunt bogate în vitamine și minerale. Asemenea merelor, conțin pectină, care este bună pentru colon. Pentru uscarea perelor, acestea sunt tăiate în felii subțiri sau bucăți mici, așezate pe o sită și uscate încet, fiind întoarse de mai multe ori, la o temperatură constantă de 40 de grade sau mai mult. Perele uscate devin ușor maronii, dar gustul nu este afectat. Chiar din contră: perele uscate și astfel conservate conțin foarte multă fructoză, fiind foarte dulci.


Proveniență

De unde provin perele uscate?

Perele sunt originare din zona Eurasiei. În secolele XVIII și XIX, perele se cultivau în special în Franța și Belgia. Astăzi, există în jur de 2500 de soiuri. Soiurile populare Williams Christ, Conference și Alexander Lucas sunt originare din Germania.


Sezon

Când este sezonul perelor uscate?

Perele uscate sunt disponibile pe tot parcursul anului.

Oferta noastră de fructe uscate  

Oferte valabile în perioada 20.11.2024 - 26.11.2024


Utilizare și depozitare

La ce pot fi folosite perele uscate și cum se depozitează?

Pere uscate, în detaliu

Perele uscate reprezintă o gustare sănătoasă și delicioasă și o alternativă la dulciuri. Pot fi folosite și în preparate la cuptor, prăjituri sau ca un adaos dulce în müsli. Perele uscate se păstrează într-un recipient închis ermetic, într-un loc uscat.


Ingrediente

Ce conțin perele uscate

Pere uscate, în detaliu

Perele uscate conțin multe vitamine și minerale. Cele mai importante sunt fierul, potasiul, cuprul, magneziul, fosfatul, iodul și zincul. Perele sunt benefice atunci când suferim de probleme cu ficatul sau rinichii.

Valoare nutritivă
 

kcal: 326 kcal

Carbohidrați: 75,2 g

Proteine: 4,4 g

Grăsimi: 0,8 g

Vitamine

 

Vitamina A: 13 µg

Vitamina B1: 0,2 mg

Vitamina B2: 0,2 mg

Vitamina B6: 0,9 mg

Vitamina C: 7 mg

Vitamina E: 0,7 mg

 

Minerale

 

Calciu: 32 mg

Fier: 2,8 mg

Potasiu: 1477 mg

Magneziu: 110 mg

Sodiu: 4 mg