Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Perele: numai bune de mușcat!

Alexander Lucas, Santa Maria sau Williams Christ – în lume, există peste o mie de sortimente de pere. Aprecierea acestor fructe este binemeritată. Conțin multe vitamine și minerale importante și au nenumărate întrebuințări în gastronomie.

Informații utile

Perele au următoarele proprietăți speciale 

Pară proaspătă, în detaliu

Părul aparține subfamiliei Maloidae și face parte din familia trandafirilor. Perele sunt răspândite în Africa de Nord, în Asia de Vest și de Est, precum și în anumite părți din Europa, respectiv Europa de Nord. Cele mai multe soiuri de pere au fructe, care se pot consuma crude sau sub formă de suc. De obicei, perele se culeg cu puțin timp înainte de a se coace complet, pentru a le păstra calitatea, deoarece perele culese la maturitate deplină sunt foarte sensibile. Sezonul perelor începe undeva în august și durează până în octombrie. 

Ce soiuri de pere se cultivă

Perii se cultivă pentru recolta de fructe. De asemenea, florile și fructele se pot folosi ca ornamente. În Europa, se cultivă plantele de tipul Pyrus communis, iar în Asia, cele de tipul Pyrus pyrifolia. Perii sunt destul de sensibili la secetă și îngheț. Astfel, mai ales pe perioada verii, trebuie să aibă apă suficientă. De asemenea, este important ca arborii să fie tunși vara, pentru ca fructele să se poată dezvolta corect. 


Proveniență

De unde provin perele?

Perele sunt originare din Eurasia. În secolele XVIII și XIX, perele se cultivau în special în Franța și Belgia. Astăzi, există în jur de 2500 de soiuri. Soiurile Williams Christ, Conference și Alexander Lucas sunt originare din Germania.


Sezon

Când este sezonul perelor?

În principiu, sezonul perelor durează din august până în noiembrie. Cu toate acestea, se pot găsi și din decembrie până în martie.

Ofertele noastre de fructe și legume

Oferte valabile în perioada 20.11.2024 - 26.11.2024


Utilizare și depozitare

La ce pot fi folosite perele și cum se depozitează?

Pere proaspete, în detaliu

Perele au multiple întrebuințări în gastronomie. Se pot consuma proaspete, ca fructe uscate, la gătit și în prăjituri sau sub formă de suc. Un desert clasic din pere este „Poire belle Hélène”. „Poire belle Hélène” este sub formă de pere conservate sau fierte, acoperite apoi cu sos de ciocolată cald sau rece. În mod ideal, perele se depozitează într-un loc răcoros sau la frigider. Anumite soiuri, precum Alexander Lucas și Conference pot rezista până la două luni, dar altele rezistă doar pentru puțin timp.


Rețete

La ce poți folosi perele


Ingrediente

Ce conțin perele

Pere proaspete, în detaliu

Perele conțin multe vitamine și minerale. Cele mai importante sunt fierul, potasiul, cuprul, magneziul, fosfatul, iodul și zincul. Perele sunt benefice atunci când suferim de probleme cu ficatul sau rinichii. Asemenea merelor, conțin pectină, care este bună pentru colon.

Valoare nutritivă
 

kcal: 55 kcal

Carbohidrați: 12,4 g

Proteine: 0,5 g

Grăsimi: 0,3 g

Vitamine

 

Vitamina A: 2 µg

Vitamina B1: 0,03 mg

Vitamina B2: 0,04 mg

Vitamina B6: 0,02 mg

Vitamina C: 5 mg

Vitamina E: 0,4 mg

 

Minerale

 

Calciu: 9 mg

Fier: 0,2 mg

Potasiu: 128 mg

Magneziu: 8 mg

Sodiu: 2 mg