Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Crème fraîche: rafinează multe mâncăruri

„Crème fraîche” este un termen franțuzesc și înseamnă smântână proaspătă. Deoarece este utilizată de obicei pentru rafinarea mâncărurilor, conținutul său mare de grăsime joacă un rol mai degrabă subordonat. Conținutul de grăsime îi conferă însă gustul adevărat.

Definiție

Ce este Crème fraîche?

Crème fraîche proaspătă în detaliu

Crème fraîche este un produs din lapte fermentat și este obținut cu ajutorul culturilor speciale de bacterii lactice și alte microorganisme din smântână. Iaurtul, chefirul, laptele bătut și laptele acru se numără, de asemenea, printre produsele lactate fermentate. Crème fraîche nu conține conservanți sau alte adaosuri, ci doar adaos de zaharoză. Crème fraîche este foarte nutritivă și poate fi păstrată pentru un timp limitat la frigider. Smântâna de consum și smântâna fermentată sunt produse similare.

Află mai multe despre Crème fraîche

Pentru diferite mâncăruri, Crème fraîche este un adaos savuros; prin urmare, este utilizată, de exemplu, la mesele de prânz, la rafinarea sosurilor sau pentru salate cu verdețuri. Este un adaos clasic pentru legumele crocante de vară și înviorează și legumele de iarnă. Crème fraîche conferă dip-urilor un gust delicat și cremos. Crème fraîche se comercializează și sub formă îmbogățită cu verdețuri și condimente, însă varianta naturală este cea mai populară. 


Producție 

Cum se prepară Crème fraîche proaspătă?

Crème fraîche este un produs pe bază de smântână de consum realizat din lapte pasteurizat sau smântână. Lichidul se amestecă cu bacterii lactice în rezervoare, iar acestea transformă lactoza în acid lactic la temperaturi cuprinse între 20 și 40 de grade. După două zile, procesul oferă preparatului Crème fraîche gustul și consistența groasă tipică.

Cum să faci chiar tu Crème fraîche: cum se procedează

Poți face și tu această cremă franțuzească delicioasă folosind o rețetă simplă, care nu va produce deșeuri, îți va face plăcere și va fi delicioasă. Pur și simplu folosim bacteriile lactice din laptele bătut.

  1. Se adaugă 200 g de smântână și 2 linguri de lapte bătut într-un recipient curat, etanș.
  2. Se agită bine.
  3. Se lasă la fermentat între 12 și 24 de ore, la 25 de grade.
  4. Nu îți face probleme dacă consistența este prea lichidă: se va întări la frigider.
  5. Gata! Închisă și depozitată la frigider, Crème fraîche va rezista până la o săptămână.

Proveniență 

De unde provine Crème fraîche?

Conform denumirii, Crème fraîche este originară din Franța. Apropo, termenul înseamnă „smântână proaspătă”. Cu toate acestea, deoarece produsul este foarte apreciat și în Germania, există în prezent și foarte mulți producători germani. 


Delimitare

Diferența: Crème fraîche, smântâna fermentată și smântâna de consum

Toate cele trei produse pe bază de smântână de consum arată similar, dar se deosebesc prin conținutul de grăsime și gust.

Care este diferența dintre Crème fraîche și smântâna fermentată?

Crème fraîche este comparată adesea cu smântâna fermentată, însă, în afară de consistența fundamentală cremoasă, cele două produse sunt destul de diferite. Smântâna fermentată este mai delicată și mai puțin acrișoară, Crème fraîche este mai bogată și conține între 15% și 30% mai multe grăsimi. Smântâna fermentată conține aproximativ 20% grăsime.

Care este diferența dintre Crème fraîche și smântâna de consum?

Smântâna de consum, numită și smântână acră, are cea mai redusă cantitate de grăsimi dintre cele trei produse, respectiv 10%, și este cea mai indicată pentru o alimentație sănătoasă. Este mai lichidă decât celelalte două și are un gust acru plăcut. 


Alternativă

Alternative pentru Crème fraîche: Alternativele existente

Vrei să consumi mai puține calorii, nu ai Crème fraîche la frigider sau nu ai timp să o faci chiar tu? Nicio problemă, în funcție de rețetă, aceasta se poate înlocui foarte ușor cu alte produse lactate. Aici îți vom oferi cele mai bune sfaturi.  

Se poate înlocui Crème fraîche cu smântâna fermentată?

Pentru aluaturi, ca topping în supe și pentru aplicarea peste tarte flambée, smântâna fermentată este la fel de bună precum Crème fraîche. Dacă vrei să o folosești la gătit, amestecă întâi smântâna fermentată cu puțin amidon, astfel nu se va separa la gătit. 

Se poate înlocui Crème fraîche cu iaurt?

Gustul iaurtului este destul de similar celui de Crème fraîche, dar are mult mai puține grăsimi și este mult mai lichid. Stoarce-l folosind un prosop curat pentru a fi puțin mai gros. Din păcate, nu este adecvat pentru gătire, deoarece se separă la temperaturi ridicate, iar în aluaturi se poate utiliza doar uneori, în funcție de rețetă. Cu toate acestea, îl poți folosi ca topping pentru tocănițe, Chili con Carne și alte preparate similare, ca un înlocuitor slab în calorii pentru Crème fraîche. 

Se poate înlocui Crème fraîche cu brânza proaspătă?

Brânza proaspătă se potrivește în multe rețete. Datorită conținutului ridicat de grăsimi, oferă tocănițelor o aromă bogată, asemănătoare celei de Crème fraîche. Diluată cu puțin lapte, poți folosi brânza proaspătă și ca un dressing minunat pentru salate cu paste. 

Se poate înlocui Crème fraîche cu smântână acră?

Și smântâna acră este în înlocuitor slab în calorii al Crème fraîche și este o alternativă apreciată pentru multe rețete sănătoase. Din păcate, se separă în preparatele calde, motiv pentru care trebuie să fie utilizată doar în preparate reci, cum ar fi dressinguri sau sosuri reci. 


Sănătate

Este sănătoasă Crème fraîche?

Cu 30% grăsime și 15% zahăr, nu este de mirare că Crème fraîche are aproape 300 de calorii la 100 de grame. În plus, este o adevărată bombă de colesterol. Dar conține și 75 mg de calciu și aproape 60 mg de fosfor la 100 de grame, fiind astfel o combinație bună pentru oase și dinți sănătoși. Cu toate acestea, dacă ai o dietă care ține cont de calorii, ar trebui să te orientezi către alternative mai sărace în calorii - din fericire, există destule. 


Cumpărare și depozitare

Cumpărarea și depozitarea Crème fraîche: ce trebuie să ai în vedere

Acum îți vom oferi cele mai bune sfaturi pentru cumpărarea și depozitarea Crème fraîche și tuturor variantelor acesteia. După ce le vei citi, vei fi un profesionist în domeniu!

Ce sortimente de Crème fraîche există?

Crème fraîche vegană: varianta vegană este disponibilă în vitrinele frigorifice, lângă Crème fraîche clasică. Alternativa pe bază de plante nu conține lactoză în mod natural, este pe bază de ulei de cocos sau proteine de soia și se poate prelucra la fel ca varianta de origine animală. 

Crème fraîche fără lactoză: în vitrinele frigorifice vei găsi și Crème fraîche fără lactoză. Și aceasta se poarte utiliza la gătire la fel ca varianta originală. 

Clasică: Crème fraîche, așa cum se găsește și în Franța. Cremoasă, acrișoară, delicioasă, bogată în calorii.

Crème ușoară sau Crème légère este Crème fraîche care conține doar 15% grăsime. Este o alternativă potrivită pentru o alimentație sănătoasă, slabă în calorii.

Crème fraîche cu ierburi: Această variantă este alegerea potrivită pentru preparate bogate, precum supe, salate și caserole, deoarece este condimentată delicios.

Depozitarea corectă a Crème fraîche

Crème fraîche trebuie să stea la frigider. Sigilată, rezistă în jur de o lună și deseori este delicioasă și după expirarea termenului de valabilitate; în caz de dubii, gustă. Odată deschisă, trebuie consumată în 2-3 zile. 


Utilizare

Ce poți face cu Crème fraîche?

Crème fraîche proaspătă în detaliu

Crème fraîche se utilizează cu precădere pentru rafinarea sosurilor. Este adecvată, de asemenea, pentru salate, supe, dip-uri, paste și sufleuri.  


Rețete

La ce poți folosi Crème fraîche



Te-ar putea interesa și: