Brânza Camembert pentru copt: o delicatesă cremoasă
Brânza Camembert pentru copt aparține de brânzeturile moi și se coace în cuptor sub formă de roată de brânză întreagă. Apoi se taie crusta superioară. Parțial, mai este condimentată cu ierburi aromatice și, în funcție de gust, cu un pic de cireșată.
Brânza Camembert pentru copt are următoarele proprietăți speciale
Conform denumirii, acest tip de brânză Camembert este ideală pentru copt. De obicei, brânza Camembert pentru copt conține 45% grăsime în masa uscată și foarte multă vitamina B. Pot fi înmuiate bucăți mici de pâine în interiorul topit al brânzei Camembert pentru copt. Fiind gata de servit, se poate obține o cantitate mai mare de brânză Camembert pentru copt în cutii de lemn.
De unde provine brânza Camembert pentru copt?
Inițial, forma originală a brânzei Camembert pentru copt a provenit din Normandia, mai exact din satul cu același nume, Camembert. Marea descoperire a acestei brânze moi se datorează însă împăratului Napoleon al III-lea. Din acest motiv, brânza Camembert a ajuns pe platourile împărătești. Deoarece numele Camembert nu este protejat, aceasta este produsă în multe locuri din afara țării.
Când este sezonul brânzei Camembert pentru copt?
Producerea brânzei Camembert pentru copt tradiționale durează aproximativ 3 săptămâni. De obicei, se face din lapte crud de vacă. Brânza Camembert este produsă pe tot parcursul anului și, de aceea, este disponibilă nelimitat.
La ce poate fi folosită brânza Camembert pentru copt și cum se depozitează aceasta?
Sub formă coaptă, brânza Camembert pentru copt se servește cu merișoare. Brânza este caldă, iar pe interior este cremoasă și lichidă. De obicei, este coaptă pentru scurt timp, până ce începe ușor să se umfle. De cele mai multe ori, brânza Camembert disponibilă în comerț este precoaptă și, înainte de servire, trebuie doar încălzită în tigaie pentru puțin timp.
Cum se depozitează brânza Camembert pentru copt
Până în momentul utilizării, brânza Camembert pentru copt trebuie ținută vidată în frigider. Atenție mare la termenul de valabilitate menționat, pentru că, în funcție de maturitate, se poate păstra numai până la 10 zile. Poate fi depozitată mai mult de 10 zile numai în stare vidată. Dacă brânza se umflă în ambalaj sau are un miros foarte acidulat, nu mai poate fi consumată.
Ce conține brânza Camembert pentru copt
Brânza Camembert pentru copt este bogată în minerale și vitamine, precum vitamina A, vitamina B2 și vitamina B3.
kcal: 229 kcal
Carbohidrați: 0 g
Proteine: 19 g
Grăsimi: 17 g
Vitamina A: 190 µg
Vitamina B1: 0,06 mg
Vitamina B2: 0,45 mg
Vitamina B6: 0,16 mg
Vitamina C: 0 mg
Vitamina E: 0,5 mg
Calciu: 310 mg
Fier: 0,7 mg
Potasiu: 190 mg
Magneziu: 26 mg
Sodiu: 700 mg