Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Ceafa de porc: suculentă și aromată

Ceafa de porc este prelungirea firului de cotlet în gâtul animalului. Separarea cefei de porc și a firului de cotlet are loc între a patra sau a cincea coastă.

Informații utile

Ceafa de porc are următoarele proprietăți speciale

Ceafă de porc proaspătă în detaliu

Ceafa de porc este cunoscută și sub numele de „gât de porc”, iar în Austria se mai numește „Schweineschopf”. Are un conținut de grăsime de 10-15% și, prin urmare, este deosebit de suculentă și aromată atunci când este prăjită, făcută pe grătar sau înăbușită. În Germania, ceafa de porc este conservată în saramură și se numește „Kasseler Kamm”

Caracteristicile calitative ale cefei de porc

Carnea unei cefe de porc de înaltă calitate este roz, iar grăsimea este de un alb pur. Fibrele din carne sunt fine, iar mirosul este neutru sau ușor acrișor. Ceafa de porc se servește, pe de o parte, în stare desfăcută, adică fără vertebrele cervicale și, pe de altă parte, cu os. Această variantă se numește „crescută natural”; cu precădere, cotletele sunt tăiate din ceafa de porc cu os.


Proveniență

De unde provine ceafa de porc?

Porcul domestic se trage din porcul domesticit din Asia de Vest, care a ajuns în Europa în urmă cu aproximativ 8.500 de ani.


Sezon

Când este sezonul cefei de porc?

Ceafa de porc este disponibilă pe tot parcursul anului.


Utilizare și depozitare

La ce poate fi folosită ceafa de porc și cum se depozitează aceasta?

Ceafă de porc proaspătă în detaliu

Ceafa de porc se poate pregăti în multe feluri diferite. Se folosește întreagă, ca friptură, feliată sub formă de cotlet (cu os) sau friptură de porc (fără os), tăiată în cubulețe ca gulaș sau tocăniță și tăiată în bucăți mici ca escalop de porc. Ceafa de porc se poate face pe grătar, înăbuși, prăji sau se poate prepara în stil sote. Se servește, de asemenea, conservată în saramură și afumată, sub denumirea de „Nacken Kasseler”. Având în vedere pericolul de trichineloză, carnea de porc trebuie gătită întotdeauna foarte bine și nu trebuie să fie servită dacă are culoarea roz la interior.

Cum se depozitează ceafa de porc

Ceafa de porc trebuie să fie întotdeauna preparată cât mai proaspătă, adică în termen de 1 sau 2 zile. Nu este necesară maturarea ulterioară în frigider pentru produsele cumpărate din comerț. După cumpărare, carnea de porc trebuie despachetată și pusă într-un recipient sigilabil cu o farfurie întoarsă în interior. În acest fel, carnea nu stă în suc propriu. Ceafa de porc trebuie ținută în cea mai rece zonă a frigiderului, în partea de jos, chiar deasupra lădiței de legume. De asemenea, ceafa de porc se poate congela și rezistă în congelator până la 6 luni.



Ingrediente

Ce conține ceafa de porc

Ceafa de porc conține vitamine și minerale importante, cum ar fi fierul, magneziul și calciul. De exemplu, se găsesc vitaminele B12 și B6, care întăresc nervii, părul și rezistența organismului.

Valoare nutritivă
 

kcal: 226 kcal

Carbohidrați: 0,93 g

Proteine: 20,08 g

Grăsimi: 15,7 g

Vitamine

 

Vitamina A: 0,03 µg

Vitamina B1: 0,88 mg

Vitamina B2: 0,24 mg

Vitamina B6: 0,56 mg

Vitamina C: 1,88 mg

Vitamina E: 0,43 mg

 

Minerale

 

Calciu: 69 mg

Fier: 1,32 mg

Potasiu: 352 mg

Magneziu: 27 mg

Sodiu: 89 mg