Cartofi dulci cu carne de porc și smântână
Valori nutritive
(Per porție)-
793/3326kcal / kJ
-
90 gcarbo-hidrați
-
30 gproteine
-
29 ggrăsimi
Valori nutritive
(Per porție)-
793/3326 kcal/kJ,
90 g carbo-hidrați,
30 g proteine,
29 g grăsimi
Ingrediente (4 porții)
4 | cartofi dulci |
500 g | ceafă de porc |
200 g | brânză proaspătă |
150 g | smântână |
3 fire | ceapă verde |
sare | |
piper | |
1 linguriță | chili |
2 linguri | pătrunjel tocat |
Util
-
Carnea trebuie marinată cu o seară înainte. Poți să o condimentezi cu sare, piper, boia dulce/iute, cimbru, rozmarin și ienibahar.
Preparare
- 1
Cuptorul se încinge la 180 °C aer recirculat. Spală cartofii dulci, împachetează fiecare cartof în folie de aluminiu și pune la copt aproximativ 50 de minute.
- 2
Frige carnea pe un grătar adecvat, iar aprox. 25 minute pune-o și în cuptor cu cartofii dulci.
- 3
Scoate carnea și rupe-o în fâșii cu ajutorul a 2 furculițe.
- 4
Pentru sos, amestecă brânza, smântâna, chili, sarea și piperul. Spală ceapa verde, tai-o rondele fine.
- 5
Scoate folia de pe cartofi și taie-i pe mijloc. Cartofii se umplu cu carnea de porc, iar deasupra se pun rondele de ceapă verde, sosul de smântână și pătrunjel tocat.