Tartarul de porc: tocătură pentru pâine
Cuvântul „Mett” provine din germana de jos și nu înseamnă altceva decât „carne tocată de porc fără slănină”. Diferitele sinonime ale tartarului de porc în limba germană au fost auzite de multe ori: acesta mai este cunoscut și sub numele de „Hackepeter”, „Gehacktes” sau „Gewiegtes”.
Tartarul de porc are următoarele proprietăți speciale
Tartarul de porc este carne de porc tocată și condimentată. Termenul „Mett” este asimilat cu carnea tocată, deoarece ambele sunt degresate grosier și inițial nu conțin alte ingrediente. Tartarul de porc se poate mânca crud pe pâine sau chifle. Nu numai că are un gust bun, dar este și foarte sănătos, deoarece conține multă vitamina B3, adică niacină, care este importantă pentru multe procese metabolice. Primul tartar de porc a fost creat probabil în 1903, într-un han din Berlin.
De unde provine tartarul de porc?
Porcul domestic se trage din porcul domesticit din Asia de Vest, care a ajuns în Europa în urmă cu aproximativ 8.500 de ani.
Când este sezonul tartarului de porc?
Tartarul de porc este disponibil pe tot parcursul anului.
La ce poate fi folosit tartarul de porc și cum se depozitează acesta?
Tartarul de porc este destinat consumului în stare crudă și se mănâncă cu pâine sau chifle. Acesta conține doar sare, ceapă și condimente. Tartarul de porc destinat prăjirii face parte din altă categorie. Tartarul de porc poate fi conservat sub formă de cârnat Mettwurst, un cârnat crud puternic condimentat și afumat, cu gust aromat. Tartarul fin de porc se găsește, de asemenea, în cârnații Thuringer.
Cum se depozitează tartarul de porc
Tartarul crud de porc trebuie consumat în aceeași zi. În stare congelată, poate fi păstrat în congelator timp de trei luni. Indiferent dacă achiziționezi tartar de porc proaspăt sau alegi produse ambalate: trebuie neapărat să fii atent la data de expirare. Dacă nu ești foarte sigur, atunci este mai bine să prăjești carnea tocată suficient de mult timp sau să o gătești sub formă de chifteluțe mici, astfel încât bacteriile să fie distruse.
Ce conține tartarul de porc
Tartarul de porc conține minerale și vitamine B importante pentru corp.
kcal: 276 kcal
Carbohidrați: 0 g
Proteine: 19 g
Grăsimi: 22,5 g
Vitamina A: 0 µg
Vitamina B1: 0,71 mg
Vitamina B2: 0,19 mg
Vitamina B6: 0,43 mg
Vitamina C: 0 mg
Vitamina E: 0,47 mg
Calciu: 7 mg
Fier: 1,19 mg
Potasiu: 442 mg
Magneziu: 28 mg
Sodiu: 80 mg