Târg de Crăciun la domiciliu? Încearcă!
Conținutul pe scurt
- Cum să îți transformi casa într-un mic târg de Crăciun? Află aici.
- Preparatele clasice savuroase și dulci sunt specifice pentru Crăciun. În acest articol găsești idei grozave de rețete pentru bunătățile specifice târgului de Crăciun.
- Cântă, bricolează, intră în atmosfera Crăciunului: Cum să organizezi un program plin de emoții pentru cei mari și cei mici.
Din acest motiv iubesc copiii târgurile de Crăciun
Târgul de Crăciun este un loc special în perioada Adventului, în care atât adulții, cât și copiii se simt bine. Totul este luminat, se aude muzică de Crăciun și există multe lucruri de descoperit: arta meșteșugăriei sau decorațiuni handmade. O vizită culinară este de fiecare dată momentul culminant: De băut există punci și vin fiert, iar de mâncat multe delicatese savuroase și dulci. Dacă vizita planificată nu are loc din cauza lipsei de timp, a vremii nefavorabile sau a programului: Poți să aduci spiritul Crăciunului la tine acasă. Nici măcar nu ai nevoie de propria grădină, poți să amenajezi târgul și în interior. În acest articol vei găsi o mulțime de idei creative pentru proiectul distractiv din perioada Crăciunului.
Cum să îți transformi casa în târg de Crăciun
Te-ai hotărât să organizezi un târg acasă? Ce frumos! Dar vine întrebarea: Unde are loc? Ideal este în propria grădină sau în balcon: Dacă este frig și întuneric, vinul fiert sau punciul și dulciurile precum migdalele prăjite și merele glazurate au un gust de două ori mai bun decât afară. Vatra de foc sau luminițele te aduc mai mult în spiritul Crăciunului. Dar chiar și atunci când nu poți să sărbătorești în aer liber, ci exclusiv în casă, nu-ți stă nimic în cale: Transformă-ți bucătăria într-o tarabă cu turtă dulce și vin fiert, bricolează cadouri în sufragerie pentru cei dragi, servește pe hol preparate clasice precum migdalele prăjite și citește povești captivante în dormitorul copiilor. Astfel, te simți de parcă ai fi într-o plimbare prin târgul de Crăciun. Și nu trebuie să lipsească efectul de aer liber: De ce să nu începi cu un vin fiert la pachet în fața ușii sau să faci o mică plimbare de seară sub stele?
Cu aceste idei de decorațiuni intri în spiritul sărbătorilor
Pentru spiritul Crăciunului în casa ta, ai nevoie și de decorațiunile potrivite. În vârful listei tale de cumpărături trebuie să fie luminițele și lumânările. Folosește și ornamente precum globurile pentru brad sau stelele din paie. Alternativă: Organizează înainte de „târgul de Crăciun la domiciliu” un eveniment de bricolaj împreună cu copiii, pentru a vă transforma casa într-un tărâm de poveste. Ai nevoie de tăblițe, pentru a denumi diferite stații, de exemplu, „taraba cu vin fiert” sau „camera spiridușilor”. Bricolați împreună meniuri, care indică delicatesele și activitățile specifice fiecărui loc pentru cei mari și cei mici: vin fiert sau măr copt?
Cele mai bune idei pentru băuturi și gustări
De Crăciun se creează o combinație între anumite preparate, condimente și mirosuri. Pentru sentimentul specific târgului de Crăciun, ai nevoie, bineînțeles, de băuturile potrivite și de gustări delicioase. Cârnați de porc condimentați, clătite dulci, vin fiert roșu sau alb, gofre, punci pentru copii, ciocolată caldă sau fursecuri: Ce specialități dorești să pregătești pentru târg? Ce bunătăți savuroase și dulci își doresc cei mici? Aici găsești un amestec de idei de rețete clasice și deosebite pentru Crăciun.
Sentiment specific târgului de Crăciun: Programul ideal
Te-ai decis cu privire la un loc? Sunt pregătite deja băuturile calde și câteva delicatese? Casa ta strălucește? Atunci mai ai nevoie doar de programul potrivit. Gândește-te că: Nu doar copiii, ci și cei mari vor să simtă spiritul. Iată câteva idei:
- Muzică live: Vrei să ai magia Crăciunului la tine acasă? Atunci a venit momentul să scoți la iveală flautul, chitara sau saxofonul. Colindele clasice precum „Silent Night” sau „Last Christmas” se pot cânta în cor chiar și fără acompaniament instrumental.
- Spune povești: Stai într-un colț comod cu copiii și citește-le o poveste magică de Crăciun sau un basm. Servește-i și cu câteva fursecuri sau cu punci și vei vedea cum li se luminează ochii.
- Scrie bilețele cu dorințe: Adventul este despre vise și bucurie. Pregătește în fiecare colț bilețele cu dorințe, pe care cei mici le pot completa. Deoarece nu toți copiii știu încă să scrie, aceștia au voie să deseneze și să picteze. Poți pregăti și o cutie în care să bage toate bilețelele cu dorințe.
- Bricolează cadouri: În târgurile de Crăciun se pot găsi cadouri minunate. În schimb, îți poți crea o tarabă la care se pot bricola cadouri de Crăciun, pe care le poți împacheta direct. Ai chef să gătești ceva specific perioadei? Sfat util: Pregătește deja formele de biscuiți, iar copiii te pot ajuta la decorat.
- Bucură-te de timp cu familia: Câteodată este suficient să petreceți timp împreună, să vă bucurați de mâncarea bună și de atmosfera grozavă. Fiecare poate să povestească ce îi place cel mai mult la târg. Poate că acest lucru se va transforma într-o tradiție de familie în anul următor. Cu siguranță ai inspirat una sau două persoane să organizeze și ele un astfel de târg în familie anul viitor.