Clătite cu bere
Ingrediente (6 porții)
400 ml | lapte |
100 g | făină |
sare | |
50 ml | bere |
ulei pentru prăjit | |
unt |
Preparare
- 1
Topești untul și îl amesteci cu laptele, făina și sarea pînă obții un aluat omogen și subțire. Îl acoperi și îl lași să stea cel puțin 30 de minute la rece.
- 2
Apoi adaugi în aluat 50 ml bere pentru a ieși mai pufoase clătitele. Pui ulei într-o tigaie de teflon (de preferat) și lași să se încingă la foc mediu. Torni apoi aluat cu un polonic mic în tigaie. O înclini ca să se întindă aluatul pe toată suprafața, apoi îl coci 1 minut. Întorci clătita și mai lași 30 de secunde.
- 3
Răstorni clătita pe o farfurie întinsă și o acoperi cu folie. Repeți operațiunea până se consumă tot aluatul (circa 12 clătite).
- 4
Dacă umpli clătitele cu dulceață de căpșuni, poți adăuga în aluat și 1 lingură de zahăr.