Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Arahidele: gustarea perfectă pentru petreceri

Alunul de pământ face parte din familia Papilionaceae. Deoarece fructele sale se coc în sol, se mai numesc și „mazăre de pământ”. Sub coaja fibroasă se găsesc nucile, înconjurate de un înveliș subțire și roșu. 

Informații utile

Arahidele au următoarele proprietăți speciale

Arahide în detaliu

De obicei, în coaja unei arahide se găsesc două nuci, uneori mai multe, alteori doar una. Din punct de vedere botanic, arahidele nu sunt nuci, ci leguminoase, ceea ce le înrudește cu fasolea și mazărea. Datorită texturii, a conținutului ridicat de grăsimi și a conținutului scăzut de amidon, arahidele sunt comparate cu nucile botanice. Cu toate acestea, conținutul de acizi grași Omega-3, pentru care sunt cunoscute nucile botanice, este mult mai mic în cazul arahidelor. Spre deosebire de alte leguminoase, arahidele pot fi consumate și crude.


Proveniență

De unde provin arahidele?

Arahidele sunt originare din America de Sud. În Peru, arahidele au fost cultivate pentru prima dată în urmă cu aproximativ 7500 de ani, devenind o recoltă importantă și pentru multe alte țări.


Sezon

Când este sezonul arahidelor?

Alunul de pământ este o plantă anuală care crește puternic și care se recoltează din august până în septembrie. Fructele coapte rămân închise, spre deosebire de alte fructe care fac parte din familia Papilionaceae. La patru luni de la semănare, planta se ofilește și devine galbenă, atunci se poate recolta. Pentru a obține fructele care se află pe rădăcini, se scoate întreaga plantă din pământ. Fiecare plantă are între 20 și 30 de arahide. Acestea se usucă timp de una până la două săptămâni înainte de a le sparge coaja. Din acest punct, poate începe procesul de prelucrare al arahidelor.

Oferta noastră de alimente de bază

Oferte valabile în perioada 20.11.2024 - 26.11.2024


Utilizare și depozitare

La ce pot fi folosite arahidele și cum se depozitează acestea?

Arahide în detaliu

Arahidele coapte se pot consuma crude, prăjite sau gătite. Ele reprezintă unul dintre cele mai utilizate ingrediente în producția industrială de alimente. Cu un conținut de proteine de 25%, arahida este foarte hrănitoare și bogată în calorii, datorită uleiurilor conținute.

Pudra sau untul de arahide se pot găsi în aproape toate produsele de panificație, chiar și pufuleții se înmoaie într-o panadă de arahide. Motivul îl reprezintă aroma puternică care se dezvoltă după prăjire. Din cauza pericolului ridicat de alergii, ambalajul produselor indică întotdeauna urme de arahide, chiar dacă aparent nu există. Mașinile nu se pot curăța niciodată complet de resturile pudrei de arahide după schimbarea gamei de produse.

Cum se depozitează arahidele

Arahidele se depozitează cel mai bine într-un loc întunecat, la o temperatură cuprinsă între opt și zece grade, aici pot rezista trei luni. Arahidele prelucrate, care au fost prăjite și eventual ambalate în vid, au un termen de valabilitate mult mai lung.


Rețete

La ce poți folosi arahide


Ingrediente

Ce conțin arahidele

Arahidele sunt bogate în proteine, precum și în minerale, cum ar fi fierul, sodiul și calciul. În plus, conținutul de vitamina E este destul de ridicat. 

Valoare nutritivă
 

kcal: 564 kcal

Carbohidrați: 7,5 g

Proteine: 25,3 g

Grăsimi: 48,1 g

Vitamine

 

Vitamina A: 0,3 µg

Vitamina B1: 0,9 mg

Vitamina B2: 0,15 mg

Vitamina B6: 0,44 mg

Vitamina C: 0 mg

Vitamina E: 10,3 mg

 

Minerale

 

Calciu: 40 mg

Fier: 1,8 mg

Potasiu: 661 mg

Magneziu: 163 mg

Sodiu: 11 mg