Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Ou poșat: disciplină regală la fiert ouă

Poșarea înseamnă gătirea într-un lichid care fierbe. De cele mai multe ori oțet sau apă sărată. În cazul ouălor poșate, aceasta este o sarcină dificilă: Ouăle crude sunt fierte fără coajă!

Informații utile

Oul poșat are următoarele proprietăți speciale

Ou poșat în detaliu

Dacă procedura de preparare a reușit, ouăle poșite ne corup prin învelișul solid de albuș și gălbenușul lichid. Dacă nu sunt încălzite mai departe, nici nu își schimbă această structură și pot fi consumate și calde, și reci. Dacă se sparge învelișul solid de albuș, gălbenușul curge pe salată, toast sau pur și simplu într-un pahar. Bunicile noastre au poșat ouăle direct în tot felul de supe care fierbeau încet. Pe vremuri, erau numite „ouă pierdute”.


Proveniență

De unde provin ouăle poșate?

Pe vremuri ouăle erau o marfă valoroasă , la fel ca și cartofii sau tutunul. Poșarea își are originea în Franța secolului al XIX-lea. „La Poche”, în limba franceză însemnând „buzunar”, descrie învelișul de albuș coagulat care protejează gălbenușul înainte să se coaguleze. „Poșarea” înseamnă deci formarea unui buzunar sau înveliș. Poșarea este foarte apropiată de metoda de gătire la temperatură scăzută. Prin gătirea blândă se păstrează nutrienții esențiali. În bucătăriile de mai multe stele peștele scump și carnea fragedă sunt adesea poșate înainte de pregătirea mai departe. Poșarea protejează atât gustul cât și consistența delicată a bucăților de file rafinate.


Sezon

Când este sezonul ouălor poșate?

Deoarece găinile depun ouă pe tot parcursul anului, ouăle poșate pot fi preparate indiferent de sezon.


Utilizare și depozitare

La ce pot fi folosite ouăle poșate și cum se depozitează acestea?

Gălbenuș de ou proaspăt în detaliu

Cum se poșează ouăle în mod profesionist

Pentru a prepara ouă poșate, în primul pas de lucru se lasă un ou intact fără coajă să alunece în apă ușor clocotită. La temperaturi înalte albușul de ou se coagulează rapid și floculează. Ca oul să rămână întreg și componentele sale să nu se răspândească în apa fiartă, se adaugă puțin oțet. Datorită oțetului albușul de ou se coagulează mai repede și mai compact. Sarea intensifică acest efect și potențează gustul. După câteva minute oul poșat poate fi scos din apă. Învelișul din albuș protejează gălbenușul cremos din interior.

Se pot depozita ouăle poșate?

Toate alimentele cu conținut de albuș ar trebui consumate în câteva ore, dacă nu au fost puse în sare sau conservate cu conservanți ca ouăle murate. Ouăle poșate pot fi congelate, însă temperaturile scăzute distrug molecula ouălor și savurarea ulterioară lasă de dorit.


Rețete

Ce puteți prepara cu ouă poșate

Ingrediente

Ce conțin ouăle poșate

Oul poșat este un aliment sănătos și plin de proteine. Conține mulți aminoacizi, precum triptofanul, care este responsabil pentru hormonul fericirii, serotonina. Alte ingrediente importante sunt carotinoidele, care sprijină sănătatea oculară. De asemenea gălbenușul unui ou de găină este bogat în nutrienți ca mineralele și vitaminele. Oul poșat conține toți nutrienții esențiali și este mai sănătos decât un ou prăjit.

Valoare nutritivă
 

kcal: 143 kcal

Carbohidrați: 1,53 g

Proteine: 13 g

Grăsimi: 9,5 g

Vitamine

 

Vitamina A: 0,25 µg

Vitamina B1: 0,08 mg

Vitamina B2: 0,32 mg

Vitamina B6: 0,06 mg

Vitamina C: 0 mg

Vitamina E: 2,45 mg

 

Minerale

 

Calciu: 52 mg

Fier: 1,8 mg

Potasiu: 158 mg

Magneziu: 12 mg

Sodiu: 297 mg