Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Fisticul: o gustare regală

Regina din Saba trebuie să fi iubit foarte mult fisticul, se spune că ea a declarat această gustare delicioasă ca fiind un fruct regal și a interzis consumul fisticului de către oamenii de rând. Fisticul este fructul arborelui cu același nume.

Informații utile

Fisticul are următoarele proprietăți speciale 

Fistic în detaliu

Fisticul are un gust oarecum dulce, asemănător cu cel al migdalelor, dar și picant. Fisticul este disponibil atât cu coajă, cât și fără. Varianta prăjită și sărată este o gustare populară. Cu toate acestea, fisticul în stare pură este potrivit și pentru coacere sau ca ingredient pentru înghețată și cârnați. De altfel: Numai arborele de fistic este considerat „fistic adevărat”, în cazul în care planta are fie flori feminine, fie masculine, nu ambele.


Proveniență

De unde provine fisticul?

Fisticul este originar din Iran și Afganistan. Fisticul era deja cultivat acolo în secolul al II-lea î.Hr. În prezent, Iranul este principalul producător de fistic. Al doilea mare producător este California, urmat de Turcia. Fisticul se mai cultivă și în Europa, în Grecia, Italia și Spania.


Sezon

Când este sezonul fisticului?

Fisticul este disponibil pe tot parcursul anului. Cu toate acestea, fisticul se recoltează la începutul toamnei. 

Oferta noastră de alimente de bază

Oferte valabile în perioada 20.11.2024 - 26.11.2024


Utilizare și depozitare

La ce poate fi folosit fisticul și cum se depozitează acesta?

Fistic în detaliu

Pentru a mânca semințele de fistic, mai întâi trebuie desfăcută coaja. În general, semințele se consumă prăjite și sărate. Fisticul se poate găsi, de asemenea, ca ingredient în praline, în foietaje, în înghețată și în cârnați. Fisticul este prelucrat în marțipan și se învelește în nuga ca umplutură pentru bomboanele Mozart Kugeln. Fisticul este un ingredient popular în deserturile din bucătăria orientală, cum ar fi în baclava. Fisticul trebuie depozitat într-un loc răcoros, uscat și ferit de lumină. O altă opțiune de depozitare pentru fisticul decojit este la frigider. 


Rețete

La ce poți folosi fisticul


Ingrediente

Ce conține fisticul

Fisticul este bogat în acizi grași nesaturați, prin urmare, poate avea o influență pozitivă asupra nivelului de colesterol. Studiile au arătat că se poate slăbi și cu ajutorul semințelor, deoarece acestea conțin grăsimi sănătoase. Având 130 de miligrame de calciu, acestea întăresc oasele și dinții. Cei care sunt foarte stresați ar trebui să mănânce fistic, pentru că oferă vitamine B, triptofan și magneziu. Potrivit cercetătorilor din Toronto, un pumn de fistic pe zi împiedică creșterea glicemiei. Nu ți se face foame din nou atât de repede, prin urmare, mănânci mai puțin.

Valoare nutritivă
 

kcal: 594 kcal

Carbohidrați: 11,6 g

Proteine: 20,8 g

Grăsimi: 51,6 g

Vitamine

 

Vitamina A: 25 µg

Vitamina B1: 0,69 mg

Vitamina B2: 0,2 mg

Vitamina B6: 0,25 mg

Vitamina C: 7 mg

Vitamina E: 5,2 mg

 

Minerale

 

Calciu: 130 mg

Fier: 7,3 mg

Potasiu: 1020 mg

Magneziu: 160 mg

Sodiu: 6 mg