Cheesecake New York-style
Valori nutritive
(Per porție)-
611/2557kcal / kJ
-
38 gcarbo-hidrați
-
12.3 gproteine
-
46 ggrăsimi
Valori nutritive
(Per porție)-
611/2557 kcal/kJ,
38 g carbo-hidrați,
12.3 g proteine,
46 g grăsimi
Ingrediente (12 porții)
Pentru aluat:
250 g | pricomigdale |
125 g | unt |
Pentru cremă:
400 g | ciocolată albă |
200 g | frișcă lichidă |
700 g | brânză proaspătă |
200 g | zmeură |
1 | baton de vanilie |
2 lingurițe | fistic tocat |
1 linguriță | zahăr pudră |
Preparare
- 1
Pentru aluat, este nevoie să zdrobești pricomigdalele. Topește untul și amestecă-l cu pricomigdalele. Aluatul se pune într-o formă de tort cu marginea detașabilă (ø diametrul 26 cm). În formă să fie pusă hârtie de copt. Bătătorește aluatul și lasă-l aprox. 2 ore la frigider.
- 2
Pentru cremă, topește ciocolata. Încorporează frișca și lasă la răcit.
- 3
Adaugă miezul batonului de vanilie peste brânza proaspătă, iar apoi adaugă cu atenție ciocolata topită.
- 4
Distribuie crema pe blatul de pricomigdale. Cu spatele încălzit al unei linguri apasă în cremă pentru a face mici adâncituri. Lasă prăjitura cel puțin încă 5 ore la frigider.
- 5
Pasează zmeura cu zahărul pudră și strecoar-o. Umple adânciturile cheesecake-ului cu sosul de zmeură. Poți decora cu fistic tocat și restul de zmeură.