Fileul de miel: delicios mai ales pe grătar
Mielul este o oaie foarte tânără și se caracterizează mai ales prin bucățile excelente de carne și prin carnea foarte gustoasă. Mielul are o aromă proprie puternică și, prin urmare, nu este apreciat de toată lumea.
Fileul de miel are următoarele proprietăți speciale
Fileul de miel este mai degrabă fraged, dar nu este atât de apreciat de unele persoane, din cauza gustului său destul de intens. Cu câteva sfaturi de preparare, fileul de miel este foarte delicios pe grătar sau în tigaie, cu o marinadă de ierburi și condimente. Este important ca fileul să nu fie expus prea mult timp la căldură, deoarece își va pierde rapid sucul și se va usca.
De unde provine fileul de miel?
Fileul de miel, proaspăt sau congelat, provine adesea din Noua Zeelandă. Unele importuri provin și din aceste țări:
- Marea Britanie
- Franța
- Luxemburg
- Irlanda
- Australia
Când este sezonul fileului de miel?
Fileul de miel este disponibil pe tot parcursul anului, în stare proaspătă sau congelată. Cea mai mare ofertă este de Paște.
La ce poate fi folosit fileul de miel și cum se depozitează acesta?
Fileul de miel este delicios gătit pe grătar și aromat cu rozmarin și usturoi. Alternativ, fileul de miel se potrivește și cu marinade din oțet, lapte bătut și vin alb sau roșu. De asemenea, carnea se poate lăsa în marinada cu ierburi pentru o perioadă mai lungă de timp, astfel ierburile și condimentele vor avea un efect mai bun. Atunci când este pe grătar, carnea nu trebuie să fie expusă la o temperatură prea ridicată. Timpul de gătire este între 7 și 10 minute. Temperatura pentru carnea roz la interior este de 60 de grade, iar cea pentru carnea bine făcută este de 70 de grade. Carnea de miel proaspătă trebuie depozitată la rece la o temperatură de 4 grade. În aceste condiții se poate păstra până la 3 zile. Asigură-te că este bine acoperită în frigider. De asemenea, o poți congela.
Ce conține fileul de miel
Fileul de miel conține multe substanțe nutritive. Carnea fragedă conține și proteine, fier, zinc și vitamine B. Spre deosebire de cotletul de miel, fileul este sărac în grăsimi.
kcal: 112 kcal
Carbohidrați: 0 g
Proteine: 20,4 g
Grăsimi: 3,4 g
Vitamina A: 0 µg
Vitamina B1: 0,18 mg
Vitamina B2: 0,25 mg
Vitamina B6: 0,2 mg
Vitamina C: 0 mg
Vitamina E: 0,4 mg
Calciu: 12 mg
Fier: 1,8 mg
Potasiu: 289 mg
Magneziu: 19 mg
Sodiu: 94 mg