Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Cotletul de miel: perfect pe grătar sau prăjit

Cotletele de miel se obțin din spatele mielului. Din partea din față se extrag cotletele cu os, iar din spate mușchiul, care include de obicei și fileul.

Informații utile

Cotletul de miel are următoarele proprietăți speciale

Cotlet de miel proaspăt în detaliu

Există cotlet de miel cu os sau mușchi de miel. Ambele sunt ideale pentru a fi prăjite sau preparate pe grătar. Cotletul este fraged și zemos. Carnea separată de os se mai numește și „Lamm-Chops”. Cotletul de miel cu os se servește individual. Mușchiul este de obicei foarte mic, așa că se vinde sub formă de două bucăți. 

Miel, berbec sau oaie?

Mielul este oaia tânără care are mai puțin de 1 an. De multe ori, carnea de miel este preferată în locul celei de la animalele adulte, deoarece este foarte fragedă și are o aromă mai blândă. În cazul în care oaia are mai mult de 2 ani în momentul sacrificării, atunci este vorba de carne de oaie. Dacă animalul sacrificat are mai puțin de 2 ani, atunci este vorba de carne de berbec. Carnea de la mieii sugari și cei grei este diferită. Mieii sugari au cel puțin 8 săptămâni, dar nu mai mult de 6 luni. Nu sunt hrăniți cu furaje verzi, iar carnea lor este în special deschisă. Carnea mieilor grei este roz închis și conține puțină grăsime. Se sacrifică până la vârsta de 1 an.


Proveniență

De unde provine cotletul de miel?

Cotletul de miel, proaspăt la rece sau congelat, provine adesea din Noua Zeelandă. Unele importuri provin și din aceste țări:

  • Marea Britanie
  • Franța
  • Luxemburg
  • Irlanda
  • Australia

Sezon

Când este sezonul cotletului de miel?

Cotletul de miel este disponibil pe tot parcursul anului. Cea mai mare cerere este de Paște și vara în timpul sezonului de grătare.


Utilizare și depozitare

La ce poate fi folosit cotletul de miel și cum se depozitează acesta?

Cotlet de miel proaspăt în detaliu

Cotletul de miel este delicios gătit pe grătar și aromat cu rozmarin și usturoi. Alternativ, cotletul de miel se potrivește și cu marinade din oțet, lapte bătut și vin alb sau roșu. Astfel, ierburile și condimentele capătă un efect mai bun. Atunci când este pe grătar, carnea nu trebuie să fie expusă la o temperatură prea ridicată, astfel încât să fie încă fragedă și ușor roz. Timpul de gătire este între 4 și 6 minute. Temperatura pentru carnea roz la interior este de 60 de grade, iar cea pentru carnea bine făcută este de 70 de grade. 

Cum se păstrează cotletul de miel proaspăt

Cotletul de miel proaspăt trebuie depozitat la rece la o temperatură de 4 grade. În aceste condiții se poate păstra până la 3 zile. Asigură-te că este bine acoperit în frigider. Congelarea este o altă modalitate de depozitare.


Rețete

La ce poți folosi cotletul de miel


Ingrediente

Ce conține cotletul de miel

Cotletul de miel conține multe substanțe nutritive, cum ar fi vitamine, proteine, fier, zinc și vitamine B. Vitamina B12 în cantități mari este și ea implicată în formarea sângelui. În comparație cu fileul de miel, cotletul este mai bogat în grăsimi.

Valoare nutritivă
 

kcal: 348 kcal

Carbohidrați: 0 g

Proteine: 14,9 g

Grăsimi: 32 g

Vitamine

 

Vitamina A: 0 µg

Vitamina B1: 0,13 mg

Vitamina B2: 0,18 mg

Vitamina B6: 0,33 mg

Vitamina C: 0 mg

Vitamina E: 0,6 mg

 

Minerale

 

Calciu: 9 mg

Fier: 2,2 mg

Potasiu: 345 mg

Magneziu: 14 mg

Sodiu: 90 mg