Tăițeii cu ou: potriviți pentru sosurile consistente
Tăițeii cu ou sunt paste făinoase și sunt produși din făină de grâu. Totuși, făina de grâu conține prea mult amidon și prea puțin gluten. Ouăle ajută la legarea amidonului. Tăițeii cu ou au miros și gust de ou. Gălbenușul le oferă culoarea galbenă.
Tăițeii cu ou au următoarele proprietăți speciale
Există tăiței în diferite forme și culori. Tăițeii sunt compuși din făină de grâu dură, ulei, sare și ouă. În plus, amidonul din tăiței are un conținut de carbohidrați de 70%. La fiert, ai în vedere ca oala să aibă suficientă apă. Dacă tăițeii sunt gătiți în puțină apă, încep să se lipească pentru că este prea mult amidon în apă. Tăițeii cu ou nu trebuie clătiți cu apă rece, deoarece amidonul face ca sosul să se lipească mai bine de aceștia atunci când îi mănânci.
De unde provin tăițeii cu ou?
Tăițeii cu ouă sunt foarte apreciați de majoritatea oamenilor și sunt disponibili pe tot parcursul anului. Sunt un aliment de bază și au un gust bun în orice moment, indiferent de anotimp. Tăițeii au apărut pentru prima dată în bucătăriile din Italia în secolul al XII-lea, dar aceștia erau deja cunoscuți în acel moment. De fapt, există dovezi că tăițeii erau deja produși și consumați în China. Tăițeii erau cunoscuți și în rândul grecilor antici. De aceea, este greu de spus cine anume a inventat tăițeii.
Când este sezonul tăițeilor cu ou?
Tăițeii cu ou sunt un produs disponibil pe tot parcursul anului.
La ce pot fi folosiți tăițeii cu ou și cum se depozitează aceștia?
Tăițeii cu ou se folosesc în foarte multe feluri. Creativitatea nu are limite în ceea ce privește modul de utilizare al tăițeilor. De exemplu, sunt consumați ca ingredient în supă, în caserole sau pur și simplu ca garnitură. Se recomandă depozitarea tăițeilor cu ou într-un loc întunecat.
Recipientele transparente din sticlă care stau în bucătărie sunt decorative, dar nu reprezintă locul potrivit pentru a depozita tăițeii. Locul de depozitare ar trebui să fie răcoros, uscat și întunecat. În aceste condiții, tăițeii rezistă timp de până la doi ani. Tăițeii fierți, pe de altă parte, nu trebuie depozitați în frigider mai mult de 3-4 zile. Tăițeii fierți pot fi, de asemenea, congelați și rezistă timp de aproximativ patru luni.
Ce conțin tăițeii cu ou
Tăițeii cu ou au un efect pozitiv asupra nivelului de zahăr din sânge. Efectul se intensifică atunci când tăițeii sunt gătiți al dente. Acest lucru eliberează mai puțin amidon, ceea ce are un efect pozitiv asupra digestiei. În plus, conțin fier.
kcal: 354 kcal
Carbohidrați: 69,9 g
Proteine: 12,3 g
Grăsimi: 2,8 g
Vitamina A: 60 µg
Vitamina B1: 0,17 mg
Vitamina B2: 0,07 mg
Vitamina B6: 0,06 mg
Vitamina C: 0 mg
Vitamina E: 0,2 mg
Calciu: 23 mg
Fier: 3 mg
Potasiu: 219 mg
Magneziu: 42 mg
Sodiu: 17 mg