Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Ceapa verde: cu un gust subtil

Ceapa verde este o subspecie din familia Allium și poate ajunge la o înălțime între 30 și 100 de centimetri. Ceapa este formată dintr-un bulb mic și frunze lungi sub formă de tub, care sunt, de asemenea, comestibile. Datorită aromei sale, ceapa verde este foarte populară în întreaga lume.

Informații utile

Ceapa verde are următoarele proprietăți speciale

Ceapă verde proaspătă în detaliu

Din punct de vedere botanic, ceapa verde aparține familiei Allium. Este o ceapă tânără, care nu s-a dezvoltat complet. Ceapa verde aparține, de asemenea, familiei Allium și este cunoscută sub numele de ceapă de primăvară, scallions sau ceapă cu frunze tubulare. Termenul „Schlottenzwiebel” (ceapă cu frunze tubulare) provine de la denumirea frunzelor verzi, „tuburi”.

Ceapa verde este crocantă, aromată și cu un gust ușor. Este atât de populară, deoarece aroma de ceapă este destul de subtilă, spre deosebire de cea a cepei mature. Ceapa verde este foarte sănătoasă și are, de asemenea, foarte multe întrebuințări în bucătărie. Aceasta oferă o aromă unică la nenumărate feluri de mâncare.


Proveniență

De unde provine ceapa verde?

Ceapa verde este originară din centrul și vestul Chinei, de unde s-a răspândit în Europa prin Rusia. Ceapa verde se importă din Italia, Spania, Egipt și Franța.


Sezon

Când este sezonul cepei verzi?

Sezonul cepei verzi începe în martie și durează până în octombrie. Cu toate acestea, planta aromatică este disponibilă pe tot parcursul anului.

Ofertele noastre de legume proaspete

Oferte valabile în perioada 20.11.2024 - 26.11.2024


Utilizare și depozitare

La ce se poate folosi ceapa verde și cum se depozitează aceasta?

Ceapă verde proaspătă în detaliu

Se pot folosi atât frunzele verzi, cât și partea albă a cepei verzi. Este excelentă, de exemplu, pentru salate, sosuri sau ca o simplă garnitură. Pentru aceasta, ceapa verde este, pur și simplu, tăiată sub formă de inele subțiri. De asemenea, ceapa verde se regăsește foarte des în mâncărurile asiatice. Ceapa verde se folosește și ca înlocuitor al arpagicului.

Cum se depozitează ceapa verde

După cumpărarea cepei verzi, este indicat ca aceasta să fie înfășurată într-un prosop umed. Apoi, se depozitează în compartimentul de legume al frigiderului. Astfel, se va păstra proaspătă timp de aproximativ o săptămână și se va evita uscarea sa. Spre deosebire de ceapa matură, ceapa verde nu are coajă și, prin urmare, nu se păstrează la fel de mult timp. Dacă ceapa verde este stricată, bulbul este lemnos și frunzele sunt ofilite.


Rețete

Ce puteți găti cu ceapă verde


Ingrediente

Ce conține ceapa verde

Ceapa verde este foarte sănătoasă, lucru care se datorează uleiurilor sulfuroase și esențiale. De asemenea, aceasta a căpătat reputația de plantă medicinală valoroasă și utilă. Are un efect germicid, antiinflamator și ameliorează simptomele răcelii. De asemenea, ceapa verde poate fi foarte utilă când vine vorba de tuse, răgușeală și anemie. Ceapa verde nu conține aproape deloc calorii și este bogată în vitamine. Partea albă a cepei mici conține polifenol, care îmbunătățește fluxul sanguin. În plus, polifenolul ajută ca în vasele de sânge să nu se formeze cheaguri.

Valori nutritive
 

kcal: 23 kcal

Carbohidrați: 3 g

Proteine: 2 g

Grăsimi: 0,5 g

Vitamine

 

Vitamina A: 103 µg

Vitamina B1: 0,05 mg

Vitamina B2: 0,03 mg

Vitamina B6: 0,13 mg

Vitamina C: 26 mg

Vitamina E: 0,1 mg

 

Minerale

 

Calciu: 39 mg

Fier: 1,9 mg

Potasiu: 260 mg

Magneziu: 12 mg

Sodiu: 7 mg