Germenii de lucernă: gustoși pe pâine
Germenii de lucernă sunt semințe încolțite de lucernă, o plantă din familia Papilionaceae, care se cultivă în continuare, în principal, ca plantă furajeră. Numele „Alfalfa” (lucernă) înseamnă „hrană sănătoasă” și este denumirea arabă a plantei.
Germenii de lucernă au următoarele proprietăți speciale
Germenii de lucernă, numiți și lucernă, sunt cunoscuți ca „părintele tuturor alimentelor”, dar și ca „regina tuturor alimentelor”. Lucerna reprezintă o cultură excelentă a plantelor. Capacitatea sa de a fixa azotul nu numai din sol, ci și din aer, o face relativ independentă de aportul de nutrienți din sol. Dimpotrivă, ea însăși le îmbunătățește proprietățile. Cu toate acestea, lucerna se dezvoltă în primul rând acolo unde există o populație bogată de bondari, care sunt principalii săi polenizatori.
Ce conțin germenii de lucernă
Germenii de lucernă conțin niveluri deosebit de ridicate de vitamina C, dar și vitamina D, precum și numeroase alte minerale importante – inclusiv fier, magneziu, aminoacizi, fosfor și substanțe active secundare din plante. Germenii sunt foarte benefici pentru femeile aflate la menopauză, ale căror simptome pot fi ameliorate de substanțele active hormonale ale plantei. Prin urmare, germenii fragezi nu sunt doar gustoși, ci și foarte sănătoși datorită tuturor ingredientelor acestora.
De unde provin germenii de lucernă?
Germenii de lucernă sunt semințe încolțite de lucernă. Lucerna face parte din familia leguminoaselor și este originară din Asia, unde a fost cultivată timp de secole. În urmă cu aproape 2500 de ani, lucerna a ajuns în Grecia europeană din Persia și a migrat în America prin Italia și Spania. Acolo, germenii se consumă în continuare la fel de ușor și de frecvent ca în China.
Care este sezonul germenilor de lucernă?
Germenii de lucernă sunt un produs care se consumă pe tot parcursul anului.
La ce pot fi folosiți germenii de lucernă și cum se depozitează aceștia?
Clătiți rapid, aceștia sunt cei mai gustoși în stare crudă, pe pâine, cu brânză, cașcaval sau cârnați sau ca ingredient în salate. Căliți cu grijă, aceștia pot fi folosiți și în mâncăruri prăjite sau pur și simplu presărați pe o supă delicioasă. Germenii de lucernă se amestecă cel mai bine în stare proaspătă. Aceștia trebuie depozitați la temperaturi scăzute, între două și cinci grade. Dacă sunt depozitați în condiții optime, se păstrează timp de aproximativ șapte zile. Dacă frigiderul nu răcește suficient, termenul de valabilitate va fi redus.
Ce conțin germenii de lucernă
Germenii de lucernă sunt bogați în proteine vegetale, vitamina A, vitamina B1, B6, vitamina C, vitamina E. Aceștia sunt bogați în aminoacizi esențiali (triptofan, tirozină) și conțin niveluri ridicate de minerale precum magneziu, fier, fosfat, potasiu și zinc. În plus, aceștia fixează radicalii liberi, iar saponinele pe care le conțin întăresc sistemul imunitar.
kcal: 35 kcal
Carbohidrați: 2,16 g
Proteine: 4 g
Grăsimi: 0,7 g
Vitamina A: 0 µg
Vitamina B1: 0,08 mg
Vitamina B2: 0,13 mg
Vitamina B6: 0,03 mg
Vitamina C: 8,2 mg
Vitamina E: 0,09 mg
Calciu: 32 mg
Fier: 1 mg
Potasiu: 79 mg
Magneziu: 27 mg
Sodiu: 6 mg