Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Cireșele: roșii, rotunde și sănătoase

Cireșele aparțin familiei trandafirilor și se mai numesc și Prunus. Există peste 200 de soiuri de arbori și arbuști aparținând acestei familii. Cireșele sălbatice existau deja în Neolitic în Asia și în zonele cu climat temperat din Europa. Soiurile de cireșe cultivate sunt originare din Caucaz și au fost aduse în Europa de romani.

Informații utile

Cireșele au următoarele proprietăți speciale 

Cireșe proaspete, în detaliu

Cireșele dulci sunt fructe sâmburoase de culoare roșu închis până la negru, cu fructe sferice și codițe lungi. Există cireșe dulci moi, care se coc ceva mai devreme și cireșe tari, care sunt mai ferme, dar sunt sensibile la ploaie și se coc mai târziu. Cireșele de masă sunt complet dezvoltate, dar se pot coace și ulterior. Cireșele dulci se pot recunoaște cu ajutorul codițelor verzi și netede. 


Proveniență

De unde provin cireșele?

Cireșele sunt originare din Turcia. De acolo, au ajuns în Italia și s-au răspândit în Europa. 


Sezon

Când este sezonul cireșelor?

Sezonul cireșelor se extinde pe perioada lunilor de vară, din iunie până în august.

Ofertele noastre de fructe și legume

Oferte valabile în perioada 20.11.2024 - 26.11.2024


Utilizare și depozitare

La ce se pot folosi cireșele și cum se depozitează?

Cireșe proaspete, în detaliu

Cireșele dulci sunt foarte apreciate ca gustare între mese. Sunt ideale consumate proaspete, dar se pot păstra la frigider aproximativ cinci zile – ideal, într-un recipient sigilat, deoarece preiau cu ușurință alte mirosuri. 

Merg foarte bine în salate de fructe și se pot folosi la prepararea înghețatei și a cremelor. Soiurile acre sunt aromate și gustul lor este mai apreciat după procesare. Puține persoane le consumă crude, dar sunt ideale pentru gătit și pentru preparate la cuptor – torturi, prăjituri și gemuri. De asemenea, vișinele sunt ideale și ca feluri de mâncare mai consistente – merg foarte bine alături de carnea de pasăre, vânat, în chutney sau sosuri. Se comercializează și cireșe la conservă. Cireșele Amarena italienești, folosite pentru umplerea pralinelor, sunt foarte cunoscute. 


Rețete

La ce poți folosi cireșele


Ingrediente

Ce conțin cireșele

Cireșele sunt bogate în vitaminele C și B. Datorită substanțelor fitochimice, fructele luptă împotriva radicalilor liberi și ajută astfel la scăderea tensiunii. 100 de grame de cireșe au doar 60 de kilocalorii. Sunt bogate în potasiu, calciu, magneziu, cupru, fluor și sulf.

Valoare nutritivă
 

kcal: 63 kcal

Carbohidrați: 13,3 g

Proteine: 0,9 g

Grăsimi: 0,3 g

Vitamine

 

Vitamina A: 6 µg

Vitamina B1: 0,04 mg

Vitamina B2: 0,04 mg

Vitamina B6: 0,05 mg

Vitamina C: 15 mg

Vitamina E: 0,1 mg

 

Minerale

 

Calciu: 17 mg

Fier: 0,4 mg

Potasiu: 229 mg

Magneziu:  11 mg

Sodiu: 3 mg