Foitaj cu cireșe
Ingrediente (6 porții)
500 g | aluat foitaj congelat |
800 g | cremă de brânză |
100 g | zahăr |
200 g | cireșe |
2 | gălbenușuri de ou |
1 | ou întreg |
2 linguri | brânză ricotta |
1 lingură | coajă de lămâie rasă |
1 linguriță | esență de vanilie |
sare |
Preparare
- 1
Se încălzeşte cuptorul. Se tapetează o tavă cu hârtie de copt.
- 2
Se pune crema de brânză şi zahărul în castron şi se amestecă cu un mixer electric. Se adaugă smântână şi se încorporează bine până când se omogenizează. Se adaugă în continuare gălbenuşurile de ou, ricotta, vanilie, sare, coaja de lămâie şi se amestecă bine.
- 3
Se ia o foaie de aluat, se aşază pe un pat de făină şi se rulează uşor cu sucitorul întinzând-o cât se poate. Se taie foaia în sferturi cu un cuțit ascuțit.
- 4
Se pune câte o lingură cu vârf de brânză în mijlocul fiecăreia dintre cele 4 pătrate. Se unge fiecare aluat cu ou şi se strâng colţurile opuse spre centru.
- 5
Se unge pe deasupra cu ou.
- 6
Se aşază pliculeţele create în tava tapetată cu hârtie. Se realizează operațiunea până când se termină foile de patiserie şi compoziţia de brânză. Se pune la frigider timp de 15 minute.
- 7
Se coc apoi aproximativ 20 de minute. Se servesc calde, asezonate cu câteva cireşe.