Vol-au-vent cu ciuperci
Ingrediente (6 porții)
400 g | ciuperci mici |
100 g | unt |
50 ml | ulei |
1 | pachet aluat foitaj |
1 | ceapă |
2 | ouă |
muștar | |
pătrunjel proaspăt | |
sare | |
piper |
Preparare
- 1
Se taie ciupercile pe jumătate. Ceapa se toacă mărunt.
- 2
Se încinge untul și se prăjește ceapa. După ce devine aurie se adaugă ciupercile. Se prăjesc pe foc mic până scad. La final se adaugă sare, piper și pătrunjel tocat.
- 3
Se întinde aluatul și se taie în forme rotunde. Se tapetează o tavă cu hârtie de copt. Se pune jumătate din numărul de rondele de aluat, se pune câte o linguriță de umplutură de ciuperci și se acoperă fiecare cu altă rondea. Se păstrează ciuperci și pentru ormament. Se presează pe margine ca să se lipească și se coc 30 minute la foc moderat.
- 4
Se fierbe un ou tare. După ce s-a răcit, se zdrobește bine gălbenușul și se amestecă cu gălbenușul crud, sare, piper și o linguriță de muștar. Se freacă turnându-se treptat uleiul, până se obține o maioneză. Peste această maioneză se pun ciupercile păstrate, se amestecă bine și se folosesc la ornarea pateurilor.