Ardei umpluți cu carne și orez
Ingrediente (15 bucăți)
250 ml | bulion |
15 | ardei graşi |
3 linguri | făină |
4 linguri | ulei |
sare | |
piper |
Umplutură:
200 ml | bulion |
650 g | carne de vită tocată |
300 g | orez |
1 | ceapă mare |
1 pahar | apă |
2-3 linguri | ulei |
1 | ou |
1 legătură | pătrunjel |
1 legătură | mărar |
sare | |
piper |
Preparare
- 1
Se curăță și se toacă ceapa mărunt. Se călește în uleiul încins până când se înmoaie. Se ia de pe foc și se adaugă în ea boiaua și orezul, amestecându-se bine. Se pune și carnea și se lasă la călit. Când s-a rumenit, se adaugă și bulionul dizolvat în apă și oul, amestecându-se încontinuu. Se lasă să fiarbă și se mai adaugă apă dacă e prea consistentă compoziția.
- 2
Se taie codița ardeilor, pentru a putea fi umpluți. Se curăță de cotoare. Se trec sub jet de apă pentru a se curăța de sâmburi. Se umple fiecare ardei cu umplutura pregătită.
- 3
Se așază ardeii într-o oală suficient de mare, cât mai înghesuiți să nu se răstoarne. Se toarnă apă până la jumătatea lor. Se presară o linguriță de sare în apă și se lasă să fiarbă timp de 45 minute.
- 4
Se încinge uleiul și se presară făină. Se amestecă rapid până ce se formează o pastă și se stinge cu bulion. Se presară boia, sare și piper.
- 5
Dacă se îngroașă prea mult, se poate pune un polonic de apă fierbinte de la ardei. Se lasă să fiarbă încet, pe foc mic, timp de 5-10 minute. Ardeii se servesc stropiți cu sos și smântână.