Rețetă ciocolată Dubai cu Baileys
Ingrediente pentru un baton de ciocolată
PENTRU ÎNVELIȘ:
• 40g Ciocolată albă
• 250g Ciocolată cu lapte
PENTRU UMPLUTURĂ
• 25-35g fidea Cataif (în funcție de preferința pentru textura umpluturii)
• 10ml ulei vegetal
• 30g pastă de fistic
• 30g Tahini
• 25-50ml Baileys Original Irish Cream (ajustabil în funcție de gust și textura preferată)
• 10g fistic mărunțit
Metoda de preparare
- Într-o tigaie cu ulei, prăjeste fideaua până prinde o culoare aurie.
- Topește ciocolata albă în cuptorul cu microunde sau în baie de aburi.
- Toarnă ciocolata topită în matriță folosind o lingură și fii creativ cu modelul. Pune la frigider pentru 5-10 minute până ciocolata s-a răcit complet.
- Topește ciocolata cu lapte la microunde sau în baie de aburi.
- Toarnă ciocolata cu lapte în matriță și așaz-o astfel încât să acopere inclusiv lateralele. Lasă deoparte puțină ciocolată pe care o topești iar. Lasă forma la frigider până se răcește.
- În timpul în care ciocolata se răcește în frigider, pregătește umplutura. Amestecă Baileys, pasta de fistic, tahini, fisticul mărunțit și fideaua Cataif cu o spatulă până prinde o consisență uniformă.
- Scoate matrița și toarnă mixul pregătit anterior.
- Adaugă restul de ciocolată cu lapte topită peste mix și netezește-l cu o spatulă.
- Lasă preparatul la frigider până se întărește și apoi te poți bucura de propria ciocolată Dubai făcută de tine!