Vafe din ciocolată
Valori nutritive
(Per porție)-
615/2567kcal / kJ
-
63 gcarbo-hidrați
-
10 gproteine
-
35 ggrăsimi
Valori nutritive
(Per porție)-
615/2567 kcal/kJ,
63 g carbo-hidrați,
10 g proteine,
35 g grăsimi
Ingrediente (2 porții)
100 g | ciocolată amăruie K-Classic (50% cacao) |
175 ml | lapte 3,5% grăsime |
50 g | unt |
50 g | zahăr |
125 g | făină de grâu (tip 405) |
1 linguriță | praf de copt |
15 g | cacao pentru copt |
sare | |
1 | ou |
2 linguri | fulgi de ciocolată, rezistenți la coacere |
150 g | frișcă proaspătă K-Classic (30% grăsime) |
1 | banană |
Util
-
Ca o alternativă la banane, poți servi alături de vafe căpșune proaspete sau dulceață de cireșe.
Preparare
- 1
Se toacă grosier ciocolata și se pune într-o oală împreună cu lapte, unt și zahăr. Se încălzește la foc mediu până când ciocolata se topește complet. Apoi se ia de pe aragaz și se lasă la răcit.
- 2
Se amestecă cu făină, praf de copt, cacao pentru copt și sare. Se adaugă amestecul de ciocolată cu lapte și oul și se amestecă cu telul până se obține o masă netedă. Se amestecă ușor cu fulgii de ciocolată. Se bate frișca până se întărește.
- 3
Se încălzește aparatul de vafe și se unge dacă este nevoie. Vafele se coc în porții. Se decojește banana și se taie în bucăți. Apoi se pun bucățile de banană și frișca bătută peste vafe. Ciocolata rămasă se toacă grosier pentru garnitură, se presară peste vafe și se servește.