Tort nucă și caramel
Ingrediente (10 Porție)
Blat
200 g | făină |
200 g | nuci măcinate |
150 g | zahăr pudră |
6 buc | ouă |
1 buc | praf copt |
esenţă de vanilie |
Crema de caramel
200 g | zahăr |
200 ml | smântână pentru frişcă |
100 g | unt |
esenţă de vanilie | |
miere | |
200 ml | lapte condensat |
Preparare
- 1
Blatul:Preîncălzește cuptorul la 180°C.Separă ouăle. Bate albușurile spumă tare cu zahărul pudră.Adaugă gălbenușurile, esența de vanilie și amestecă ușor.Încorporează făina amestecată cu praful de copt și nucile măcinate.Toarnă compoziția într-o formă de tort tapetată cu hârtie de copt și coace pentru 30-35 de minute. Lasă să se răcească complet.
- 2
Crema de caramel:Într-o cratiță, topește zahărul până devine caramel.Adaugă smântâna pentru frișcă și amestecă continuu până se omogenizează.Adaugă untul, esența de vanilie, mierea și laptele condensat, amestecând până se încorporează complet.Lasă crema să se răcească puțin înainte de a o folosi.
- 3
Asamblare:Taie blatul răcit în două sau trei straturi.Întinde crema de caramel între straturi și pe deasupra tortului.Decorează cu nuci întregi sau măcinate, după preferință.