Tochitură din spată de porc fără os cu spumă de griș
Ingrediente (6 porții)
1 kg | spată de porc fără os |
1 kg | mălai grișat |
500 g | Cârnați afumați tradițional |
3-4 linguri | pastă de gogoșari cu roșii |
5-6 | căței de ustoroi |
2 legături | pătrunjel verde |
10 g | sare |
8 g | piper |
5 g | cimbru |
Preparare
- 1
Carnea se spală bine și se taie cubulețe. Bucățile de carne se pun la prăjit într-o tigaie bine încinsă peste care s-a adăugat ulei de măsline și se lasă la foc 10-15 minute să fiarbă în sucul propriu.
- 2
Se adaugă cârnații tăiați rondele și se lasă în continuare pe foc până se prăjesc și capătă o culoare aurie.
- 3
Se adaugă sarea, piperul apoi pasta de gogoșari cu roșii și cimbrul. Se adaugă și usturoiul tăiat felii. Se mai lasă pe foc câteva minute și se amestecă foarte bine până se întrepătrund aromele.
- 4
Înainte de a se lua amestecul de pe foc, se verifică cu o furculiță dacă carnea este pătrunsă. Într-o oală adâncă se pune la fiert laptele cu puțină sare.
- 5
Când laptele este aproape fiert se adaugă mălaiul grișat. Se amestecă totul cu o lingură de lemn și se lasă până piere spuma apoi se mai adaugă o mână de mălai grișat și se lasă la fiert 10 minute la foc mic, amestacând continuu să nu se prindă compoziția.
- 6
După 10 minute se amestecă mălaiul grișat și se lasă la fiert încă 20 de minute amestecând mereu.
- 7
Compoziția obținută se strecoară printr-o sită și se pune la frigider pentru câteva minute.
- 8
Pe o farfurie întinsă, alături de tochitura de carne se adaugă spuma de mălai grișat peste care se presară după gust pătrunjel verde și frunze de mentă proaspete.