Tocăniță de ciuperci
Ingrediente (8 porții)
1 kg | ciuperci brune Champignon |
4 linguri | ulei |
2 | cepe |
sare | |
piper | |
4-5 | căței de usturoi |
1 | ardei capia |
340 ml | sos de roșii |
oregano | |
1 legătură | pătrunjel |
Preparare
- 1
Se spală bine ciupercile cu apă rece, se şterg cu şerveţele absorbante şi apoi se taie cubuleţe. Se pune ulei într-un vas pe foc, se lasă puţin să se încingă şi se adaugă ceapa tocată mărunt. Se adaugă sare şi piper şi se lasă pe foc până se înmoaie. Apoi se pune usturoiul şi ardeiul capia, tocate mărunt. Se mai lasă 1 minut şi apoi se pun ciupercile.
- 2
Se lasă pe foc până se înmoaie şi lasă zeamă. Când s-au înmuiat, se adaugă sosul de roşii şi oregano. Se amestecă şi dacă mai este nevoie se mai adaugă apă sau supă de legume. Se mai lasă pe foc 5-7 minute.
- 3
Se opreşte focul, se toacă mărunt pătrunjelul şi se adaugă la tocăniţa de ciuperci. Se serveşte cu mămăligă caldă sau rece, dar, neapărat cu mămăligă şi murături, alături.