Tartă cu vanilie fără coacere
Ingrediente (6 porții)
120 g | migdale |
150 g | fulgi de ovăz fragezi |
150 g | curmale fără sâmburi |
30 g | ulei de cocos |
35 g | amidon de porumb |
200 ml | cremă de gătit K-Take it Veggie |
200 ml | băutură din ovăz K-Take it Veggie |
50 g | zahăr |
Zahăr Bourbon vanilat, 8 g | |
6 jumătăți de caise din compot | caise |
Preparare
- 1
Pune migdalele și fulgii de ovăz într-un blender, pasează-i mărunt și toarnă jumătate într-un bol. Încălzește uleiul de cocos, adaugă curmalele, amestecă până se face o compoziție fină și amestecă cu migdalele rămase și fulgii de ovăz.
- 2
Împarte uniform amestecul în 6 forme de tarte (aprox. 10 cm diametru), presați în formă, formați o margine și pune formele la frigider.
- 3
Amesteca amidonul de porumb cu 3 linguri de bautura de ovaz pana se omogenizeaza.
- 4
Fierbe zahărul și zahărul vanilat cu smântâna de gătit și băutura de ovăz rămasă, adaugă amidonul amestecat în lichidul care clocotește, fierbe timp de 1-2 minute amestecând constant, toarnă într-un bol și lasă-l să se răcească.
- 5
Scurge caisele și lasă-le la uscat. Întinde crema uniform peste tartele, adaugă caisa ca gălbenuș de ou și pune-le la frigider aproximativ o oră.
- 6
Servește tartele cu vanilie decorate cu fistic tocat și ouă de ciocolată vegană, dacă doriți.
- 7
Sfat: Foloselte sucul de caise colectat ca sirop și servește-l cu apă minerală, o felie de lămâie și puțină sirop de lămâie ca băutură răcoritoare de primăvară.